Diskuze

Doma Jan Žižka u diváků vyhrává, v Americe musí ubírat kina

Bezmála sto pět tisíc diváků zhlédlo v českých kinech během premiérového víkendu historický velkofilm Jan Žižka. Jde o čtvrtý nejúspěšnější domácí start roku. V zámoří však své nasazení omezuje na třináct set kinosálů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Na nějakou jáklovinu určitě nepůjdu. 😊

0 0
možnosti

V dnešní papírové Mladé frontě téměř celá stránky spoluautora scénáře Marka Dobeše s obhajobou filmu, když do toho zase motá navíc Ukrajinu, jako už dřív Jákl. Na inside Artu správně komentoval Josef Chuchma v diskusi s publicistkou Bébarovou a historikem středověku Nodlem, mj. že film by neměl vysvětlovat režisér či scenárista. No jo, když to stálo ovšem ranec, a co teď s tím.

0 0
možnosti
LP

Po Kájínkovi jsem se moc těšil! Asi přespříliš?! Jáklovi se nepodařilo propojit Žižku jak hlavního revolucionáře snahy reformovat katolickou víru ohněm a mečem, děj se odehrává před upálením Husa. Bojovým scénám asi nejde moc vytknout. Jak výstižně řekl jeden historik v televizi, Jákl Žižku k filmu nepotřeboval. Škoda. Známých herců hafo, bitvy opravdu názorné, ale přerod Žižky z lapky na vedoucí sílu hnutí, které diktovalo děj v tehdejší Evropě zůstal ladem. Chápu. To téma je na filmový seriál. Škoda, že Jákl si to nerozmyslel a nenavrhnul seriál pro Netflix..

0 0
možnosti
RS

Nadherny film kus nasi historie.Na filmu spolupracovali 2 nasi nejlepsi historici.[>-][>-][>-]R^R^R^

0 4
možnosti
SM

Tak nudný film plný krvavých scén jsem dlouho neviděl. K tomu ten trapný milostný románek Žižka, no hrůza. Měl jsem chuť během filmu odejít.

2 0
možnosti
LP

Prostě Jákl - Amerika.

0 0
možnosti
FE

Já na to nepůjdu ani to nestáhnu

0 0
možnosti
JM

J18a24n 21M22o62l37n91á14r

14. 9. 2022 10:59

Lidé u nás jsou prostě zvědavý a proto chodí. Nikdo z nich předem neví, zda je ten film dobrý a zaujme je. Proto ta návštěvnost. Uvidíme později v recenzi jak jej ohodnotí.

0 0
možnosti
Foto

F51i16l57i55p 60J77a53r79a65b

14. 9. 2022 14:05

Hodnocení někde na csfd ale nemá s úspěšností filmu zhola nic společného, ta se měří především návštěvností a tržbami.

0 2
možnosti
SW

V USA nikoho nezajima film zvany Medieval o nejakem ceskem (kdo co kde?) stredovekem lapkovi/rebelovi/aristokratovi z nejake nezname zeme s nejakym sporem o nabozenstvi a vlastenectvim s kozenymi hadry. Kostymy drahe, ale nepresne, drazi herci, drahe exteriery, prachy jsou tam videt, ale pribeh o nicem. Dobry scenar nepotrebuje velky rozpocet. Takze cesti tvurci se poplacaji na rameno, jak jsou svetovi, pak si rozdaji ceny a jede se dal.

3 1
možnosti
LP

Naprostý souhlas! Po Kájínkovi- který se mi líbil- velké zklamání!

1 0
možnosti
OU
IL

I56v81a53n 51L82a88c74k68o

13. 9. 2022 8:41

"Doma" vyhrávají i Babovřesky a Kameňák.

1 2
možnosti