Indiana Jones a Království křišťálové lebky - Harrison Ford a Shia LeBeouf

Indiana Jones a Království křišťálové lebky - Harrison Ford a Shia LeBeouf - snímek z filmu | foto: Profimedia.cz

Indiana Jones odtajnil první záběry nového filmu

  • 19
Fanoušci slavného filmového archeologa Indiany Jonese se dočkali valentýnského dárku - prvního traileru k novému dobrodružství, které v květnu vstoupí do kin s podtitulem Království křišťálové lebky.

Indiana Jones a Království křišťálové lebky - Harrison FordPříznivci tvrďáka s nezbytným kloboukem a bičem jsou právem nažhaveni - vždyť na nové osudy svého oblíbence museli čekat dlouhých devatenáct let; tehdy šel do kin třetí díl nazvaný Indiana Jones a Poslední křížová výprava.

Trailer ve vysoké kvalitě najdete ZDE

Co víc, režisér Steven Spielberg a producent George Lucas navíc takřka dokonale tají zásadní podrobnosti o novém dílu včetně základní zápletky. Ví se ale třeba, že za zlosyny budou ruští komunisté, a je známo i herecké obsazení.

foto Indiana Jones versus komunisté
jaký je nový díl a kdo v něm hraje

Indyho znovu hraje Harrison Ford, který se pustí do pátrání po jihoamerických reliktech obdařených nadpřirozenými schopnostmi.

Indiana Jones a Království křišťálové lebky - plakát"Celé ty roky jsem na tu postavu myslel. A když jsem se znovu oblékl do kostýmu, vzpomněl jsem si na každý okamžik, který jsem v něm při natáčení před lety strávil," řekl herec listu USA Today.

Ve svých pětašedesáti letech zvládl roli bez potíží, i když přiznává, že šlo o jedno z nejnamáhavějších natáčení, co kdy zažil.

"Makal jsem víc než dřív včetně kaskadérských kousků, ale jsem šťastný, že jsem se k tomuhle způsobu natáčení mohl vrátit," podotkl Ford, podle něhož nálada filmu má blíž k ke konci padesátých let než k modernímu pojetí, byť Království křišťálové lebky bude obsahovat řadu počítačových efektů.

Z natáčení filmu Indiana Jones 4: Království křišťálové lebky - Karen Allenová a Steven SpielbergKaždopádně natáčení už skončilo, teď finišují postprodukční práce, aby film mohl slavnostně vstoupit do kin 22. května. "Poslední den na place byl báječný a nechtěl jsem, aby skončil. Nikdo to nechtěl, ani Harrison, nikdo z nás," nechal se slyšet Steven Spielberg.