Z filmu Lovecká sezóna

Z filmu Lovecká sezóna | foto: Bontonfilm

Filmové premiéry: Vrací se zimní kult a animovaní jeleni

  • 0
Ukažte prstem na někoho, kdo nezná Sněženky a machry. Kromě zestárlých postav kultovní komedie se v kinech pouští do křížku s domestikovanými zvířátky animovaní hrdinové Lovecké sezony 2.

SNĚŽENKY A MACHŘI PO 25 LETECH - premiéra 18. prosince
více o filmu zde - recenze zde
Z filmu Sněženky a machři po 25 letech
Sněženky a machři po 25 letech  jdou ve stopách životů hlavních hrdinů kultovního filmu Karla Smyczka v době, která všechno změnila. Jak prošli jejími nástrahami a jaké šrámy to na nich zanechalo? Kam chtěli jít, kam došli a kam ještě dojdou?

Jsme opět na horské chatě, kde se všichni po letech scházejí a zažijí mnoho nezapomenutelných chvil. Na horách se setkávají někdejší spolužáci, aby se viděli a sami sebe ujistili, že to s nimi ještě není tak hrozné, protože ty někdejší holky a kluky si stále nesou v sobě.

Co na tom, že už uběhlo mnoho let, co na tom, že se změnil svět i všichni účastníci někdejšího lyžařského kurzu, ze kterého se časem stala legenda. Jak moc se změnili a zda jejich návrat vůbec stojí za to, zodpoví film Viktora Tauše.

LOVECKÁ SEZONA 2 - premiéra 18. prosince
více o filmu zde
Z filmu Lovecká sezóna
Schyluje se k rozhodujícímu souboji na život a na smrt mezi dvěma živočišnými skupinami, které se navzájem nenávidí - divokými a domácími zvířaty. Jediný jezevčík Buřtík, který zdrhnul svým páníčkům, aby ochutnal svobodu, stále neví, na kterou stranu se má přidat.

V divočině Buřtíka láká bezbřehá volnost, na druhý břeh ho zase přitahují vitaminové kosti, které na něj líčí jeho panička ve snaze ho najít. Před nemateriální svobodou nakonec zvítězí pamlsky v tlamě a na Buřtíka spadne klec, respektive za ním zaklapnou dveře obytného karavanu.

V tu chvíli si uvědomí cenu svobody, ale to už je trochu pozdě. Naštěstí má divoké kamarády, kteří ho nenechají ve štychu a s nasazením vlastních krků půjdou v jeho stopách, aby ho uchránili před osudem domácího mazlíčka. Těmi kamarády jsou samozřejmě staří známí jelen Elliot s medvědem Boogem.

PREMIÉRY MINULÉHO TÝDNE
Čtvery Vánoce - více o filmu zde
Den, kdy se zastavila Země - více o filmu zde - recenze zde
Sobík Niko - více o filmu zde
Veřejný nepřítel č. 1 - více o filmu zde - recenze zde
Sestra - více o filmu zde - recenze zde
Paranoid Park - více o filmu zde
Dokaž to! - recenze zde

NA CO SE CHODÍ V ČESKU
Z filmu High School Musical 3Zlatá ani stříbrná příčka v žebříčku návštěvnosti se od minulého týdne nezměnila. Vede pokračování Madagaskaru, v závěsu jsou idoly z třetího Muzikálu ze střední. Na trojce je nově sci-fi Den, kdy se zastavila Země a dobře si vedly ještě tituly Hlídač č. 47 a Stmívání.
Zdroj: Unie filmových distributorů, www.ufd.cz

NA CO SE CHODÍ V USA
Z filmu Den, kdy se zastavila zeměAmeričany před Vánocemi nejvíc baví Keanu Reeves ve filmu Den, kdy se zastavila Země, druhá co do návštěvnosti je komedie Čtvery Vánoce a třetí hororová romance Stmívání. Hodně diváků táhl ještě animovaný psík Bolt a  novinka Baze Luhrmana Austrálie.
Zdroj: Internet Movie Database, www.imdb.com

PŘÍŠTÍ TÝDEN NÁS ČEKÁ
Světe, div se, i na Boží hod jde do kin novinka. A rozhodně to není film hodný opomenutí, naopak - pozoruhodný počin režiséra Moulin Rouge Baze Luhrmana s Nicole Kidmanovou v hlavní roli. Prostě Austrálie.