Milan Šteindler v pořadu Rozstřel (23. ledna 2018)

Milan Šteindler v pořadu Rozstřel (23. ledna 2018) | foto:  Michal Růžička, MAFRA

Kdo vyrobil za čtyřicet let nejvíc smíchu? Cenu získá Milan Šteindler

  • 0
Čtyřicet let existence slaví Festival české filmové komedie, známý jako Novoměstský hrnec smíchu, který se vrací k původnímu názvu a mění termín. Koná se v Novém Městě nad Metují od 23. do 29. září.

Kromě dvanácti soutěžních a dvaceti nesoutěžních projekcí nabídne doprovodné akce od zahajovacího koncertu Adama Mišíka po vystoupení The Apples a Děda Mládek Illegal Bandu.

Prezidentem a patronem festivalu je pro letošní ročník herec a ředitel pražského Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský, který smích považuje za očistný prostředek k přežití.

 „Humor nemá žádné hranice, dělit se může jedině podle míry vkusu a inteligence,“ líčí Hrušínský, před nímž festival zaštítili třeba Jiřina Bohdalová nebo Pavel Zedníček.

Ke čtyřicetiletí vznikla publikace o historii festivalu i mimořádná cena pro osobnost, jež se podílela na nejvyšším počtu vítězných filmů podle míry diváckého smíchu. Získá ji Milan Šteindler.

Výroční divácké ocenění udílené za nejdelší naměřený smích v sále si festival uchová stejně jako trofeje odborné poroty, pro čestnou poctu za nezapomenutelné role v českých komediích si letos přijede Bolek Polívka.