Doblba! - první natáčecí den

Doblba! - první natáčecí den - Doblba! - první natáčecí den | foto: Vít Bělohradský

Doblba v hrnci smíchu

  • 1
První velký křest čeká novou černou komedii Petra Vachlera Doblba! ještě před čtvrtečním vstupem do kin. Jako první ze soutěžních snímků v sobotu zahájí 27. ročník festivalu českých komedií Novoměstský hrnec smíchu, který trvá v Novém Městě nad Metují do 1. října.

Soky novinky budou mimo jiné dva filmy oceněné na mladoboleslavské přehlídce evropských filmových úsměvů, Román pro ženy a Příběhy obyčejného šílenství.

Novoměstský festival má místo mezinárodní soutěže jiné speciality. Kromě poroty rozhoduje o jedné z cen "smíchoměr" zaznamenávající délku smíchu diváků při promítání a soupeří tu i televizní komedie.

Z televizních děl se navíc připomenou večerníčky a pohádky včetně Restaurace u prince s párem Abrhám–Šafránková.

"Na úvod chystáme balon a tradiční návštěvu valašského krále Bolka Polívky," popsal sobotní odpoledne prezident festivalu Pavel Zedníček, jenž pak v závěrečný den sehraje s Janou Paulovou představení Bez předsudků.

Moc filmů předem neviděl, po televizním snímku Každý den karneval totiž točil hokejový seriál Poslední sezona. "Na led se nehrnu, sedím na střídačce a rozdávám ručníky," popsal svou roli.