DO KINA: Na válečného Neznámého vojáka zaútočí horor Tiché místo

  • 0
Z pěti novinek kin jsou sice hned dvě českého původu, nejvíce však asi fanoušci čekají na horor Tiché místo, který doprovázejí nadšené ohlasy milovníků filmového strašení.

Horor Tiché místo natočil John Krasinski, který si také zahrál se svou ženou Emily Bluntovou ústřední manželský pár. Rodiče se snaží chránit své děti tichem, protože zrůdy z vesmíru se řídí podle zvuků.

Finský snímek Neznámý voják líčí osud jedné finské jednotky, která v takzvané pokračovací válce bojovala o navrácení území, zabraného v předešlé Zimní válce Rudou armádou.

Pod názvem Kluci z hor představuje Tomáš Magnusek tragikomedii, do níž vložil asi nejvíce ambicí. Martin Dejdar hraje kuchaře, jenž pečuje o postiženého strýce v podání Jiřího Lábuse.

Dokument TGM Osvoboditel natočila Věra Chytilová v roce 1990 a do kin jej v rámci „osmičkových“ výročí nasazuje Národní filmový archiv. Masarykův střihový portrét vroubí četba Čapkových Hovorů s TGM.

Thriller Pomsta jako by vznikl na objednávku hnutí MeToo. Znásilněná a těžce zraněná dívka se v poušti postaví trojici ozbrojených mužů, kteří ji chtějí umlčet. Ukázky a komentář najdete na videu.