Terminátor

Terminátor

Čtvrtý Terminátor už za rok vyzve Batmana

  • 3
Už jen rok zbývá do premiéry čtvrtého filmu ze slavné série Terminátor. Ovšem tentokrát nezazní hláška "Hasta la vista, baby" z úst Arnolda Schwarzeneggera.

Kdo si bude moci přivlastnit slavnou filmovou hlášku, se zatím neví. Podle hollywoodského tisku už je ale jisté, kdo se objeví v další klíčové roli vůdce vzbouřenců proti strojům Johna Connora.

Christian BaleZahraje si ho čtyřiatřicetiletý herec, který je momentálně "v kurzu" - Christian Bale, současný představitel Batmana a jeden z hrdinů nedávno uvedeného westernu 3:10 Vlak do Yumy.

Čtvrtý Terminátor by se měl v kinech po celém světě objevit na přelomu května a června příštího roku. Česká premiéra je podle údajů distribuční společnosti Falcon předběžně naplánovaná na 4. června 2009.

O ději toho není moc známo. Snímek se má odehrávat v roce 2019, kdy stroje nasadí proti Connorovi a jeho vzbouřencům nový typ terminátora s označením T-800.

Josh BrolinNyní je tedy nasnadě výše položená otázka, čí tvář zabijácký stroj nakonec dostane. Nejčastěji se skloňuje jméno Joshe Brolina, hned za ním je švédský herec Marcus Schenkenberg.

Brolin je mnohem pravděpodobnější kandidát. Už jen kvůli vyjádření režiséra McG (natočil oba díly Charlieho andílků a seriál Fastlane), že do role Terminátora nechce "dobře stavěné chlapíky typu Russela Crowea".

Film Terminator Salvation: The Future Begins (doslovně přeloženo Záchrana terminátora: Budoucnost začíná) přitom nebude jediným pokračováním ságy. V plánu jsou celkem další tři díly.

Arnold Schwarzenegger s voskovou figurinou TerminátoraSlavná sci-fi série se musí nadále obejít bez letos jedenašedesátiletého Arnolda Schwarzeneggera.

Přitom právě ona udělala z tehdy neznámého Rakušana, kterému se všichni smáli pro jeho přízvuk, celosvětovou hvězdu.

Schwarzeneggerovi brání v natáčení dalších akčních filmů především jeho politická kariéra; v roce 2006 získal ve volbách druhý čtyřletý mandát guvernéra Kalifornie.