Lukáš Vaculík ve filmu Metanol (2018) | foto: ČT

Lukáš Vaculík si zahraje školského ombudsmana v seriálu Ochránce

  • 0
V České televizi vzniká seriál s názvem Ochránce. Slibuje „deset případů, které otřásly školstvím“, vychází ze skutečných událostí a hlavní roli v něm vytvoří Lukáš Vaculík.

U projektu jménem Ochránce, ve kterém Vaculík hraje hlavní postavu  školského ombudsmana, se sešel obdobný tým jako u série Metanol. Scénář napsali Tomáš Feřtek a Matěj Podzimek, režii má Tereza Kopáčová, kterou doplní Tomáš Mašín, a kreativním producentem je Michal Reitler.

„Ochránce vzniká na základě skutečných případů z prostředí, v němž jsou děti i dospělí oběťmi častěji, než si připouštíme. Mezi rodiči, učiteli i mezi studenty a žáky jsou každodenní nenápadní hrdinové, jejichž příběhy bychom chtěli vyzdvihnout,“ uvedl Reitler.

Vaculíkova postava podle producenta pátrá po spravedlivém řešení pro všechny, často navzdory systému a zavedeným zvyklostem. „Prošlapává cestu pro ty, kteří podobnou kauzu budou řešit po něm. Pro nás rodiče,“ podotýká Reitler.

Vedle Vaculíka se před kamerou objeví mimo jiné Pavel Řezníček, Jaroslav Plesl, Petra Hřebíčková, Martha Issová, Vanda Hybnerová, Miroslav Vladyka nebo Jan Čenský.