Záběr z natáčení pohádky Krakonošovo tajemství

Záběr z natáčení pohádky Krakonošovo tajemství | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Pohádku Krakonošovo tajemství viděly na Boží hod tři miliony diváků

  • 85
Nejsledovanějším pořadem na První svátek vánoční se stala premiérová pohádka Krakonošovo tajemství. Na ČT ji sledovaly tři miliony diváků starších 15 let, téměř dvě třetiny všech lidí sedících právě u televize.

Společně s dětmi od čtyř let pak dosáhla novinka sledovanosti 3,2 milionu lidí. „Příběh o Krakonošovi se stal nejsledovanější pohádkou vysílanou 25. prosince od počátku měření televizní sledovanosti, tedy od roku 1997,“ dodala mluvčí ČT Karolína Blinková.

Rýsuje se tak znovu možnost, že podle zvyklostí minulých let se nejsledovanějším pořadem celého roku stane právě vánoční pohádka – pokud některý jiný pořad do silvestrovské půlnoci ještě nepřekvapí.

Tradiční zůstává rovněž vánoční převaha titulů veřejnoprávní obrazovky. Na Boží hod se za večerní premiérou Krakonošova tajemství umístila podvečerní repríza komedie Jak vytrhnout velrybě stoličku, kterou si dopřálo 1,2 milionu diváků.

Z pohádky Krakonošovo tajemství

Na třetí pozici zůstala těsně pod milionem dopolední Zlatovláska, následovaná snímkem Marečku, podejte mi pero! a pohádkami Dešťová víla, Tři životy a Jak si zasloužit princeznu.

Podle měření ATO-Nielsen Admosphere se na Nově se nejlépe dařilo pohádce Nebojsa s necelými šesti sty tisíci zájemců, v hlavním vysílacím čase skončily Nejkrásnější hádanka i film Sám doma 2 na Primě pod půlmilionovou hranicí.