VIDEO: Liam Neeson se pořád umí prát. Ale má strach z hnutí MeToo

  • 9
V akčním thrilleru Cizinec ve vlaku, jehož zákulisí poodhaluje film ve filmu, dokazuje Liam Neeson i po šedesátce skvělou fyzickou kondici. Možná však filmu při jeho zámořské premiéře ublížil, když se zastal kolegů nařčených ze sexuálního obtěžování. Hnutí MeToo nazval „honem čarodějnice“.

Neeson se jako host televizního pořadu v rodném Irsku zmínil mimo jiné o kolegovi Dustinu Hoffmanovi. Prohlásil, že reakce proti některým obviněným mužům byly příliš přísné. „Z hnutí MeToo se stal hon na čarodějnice. Slavní lidé jsou náhle nařčeni, že se dotkli dívčího kolena, a přijdou o práci,“ řekl o důsledcích vlny, k níž se hlásí další a další oběti. 

Herec v pořadu propagoval svou novinku, kterou režíroval Jaume Collet-Serra, s nímž Neeson natočil už snímky Neznámý, Noční běžec a Non-Stop. Podle režiséra je premiéra vlastně pokračováním díla Non-Stop, jen s tím rozdílem, že místo letadla se vražedné vydírání odehrává v příměstském vlaku. Film o filmu Cizinec ve vlaku, který do našich kin jde 18. ledna, najdete na videu.