Sacha Baron Cohen alias Brüno

Sacha Baron Cohen alias Brüno | foto: Bontonfilm

Brüno si chtěl na Oscarech vystřelit z Avataru, pořadatelé mu scénku zatrhli

  • 6
Komik Sacha Baron Cohen plánoval udělat si při předávání cen Americké filmové akademie legraci ze sci-fi Avatar. Neudělá. Organizátoři oscarové noci usoudili, že by to mohlo tvůrce komerčního megahitu urazit, a Cohenův výstup zrušili.

Osmatřicetiletý komik, známý spíš ze svých filmových "avatarů" Borat, Brüno a Ali G, se prý při předávání jedné z cen chtěl objevit na scéně v modrém kostýmu jako jedna z ženských postav filmového kmene Na´vi.

Při komické scénce měl jeho protihráč, americký komik Ben Stiller, špatně překládat "její" výroky do angličtiny. Baron Cohen alias žena kmene Na´vi se pak chystala rozčílit, odhalit, že je těhotná s režisérem filmu Jamesem Cameronem, a jít ho do hlediště konfrontovat.

Cameron: Legrace mi nevadí

Deník The Times cituje americký časopis New York, podle něhož se producent oscarové show Bill Mechanic - který také produkoval Cameronův Titanic - obával, že by se pětapadesátiletý režisér naštval a mohl by z ceremonie odejít.

Z Cameronova filmu AvatarZlatý glóbus 2010 - James Cameron a producent Landau, autoři Avatar

Cameron nicméně řekl webovému magazínu E! Online, že mu nevadí být terčem legrace. "Nic o tom nevím... nejsem producentem Oscarů. Jestli si chtějí dělat v neděli z Avataru legraci, nic proti tomu," řekl.

Na každý pád Baron Cohen již není na seznamu umělců, kteří budou v neděli předávat Oscary. Také komikův mluvčí uvedl, že mezi oběma stranami nastaly "tvůrčí rozpory". "Žádná zatrpklost, ale obě strany cítily, že když se nemohou dohodnout, bude lepší, aby zůstal v Londýně," řekl komikův mluvčí.

,