Lidé se s Karlem Gottem chodili loučit i na Bertramku, kde zpěvák bydlel (11....

Lidé se s Karlem Gottem chodili loučit i na Bertramku, kde zpěvák bydlel (11. října 2019). | foto:  David Neff, MAFRA

Zubař, šaman, profesor. V Božském hlasu líčí, jak je ovlivnil Karel Gott

  • 1
Režisér Filip Remunda do připravovaného dokumentu Božský hlas hledá lidi z Česka a Slovenska, kterým hlas Karla Gotta změnil život. Projekt chystá s Michalem Gáborem již od roku 2015, kdy sháněli aktéry na Kubě, v Německu, Rusku nebo Japonsku.

Zpěv Karla Gotta je nesporně pozoruhodný úkaz. Německý zubař si ho pouští k vrtání a vyznává teorii, že „Karlův božský hlas” tlumí bolest. Gottova ukrajinská fanynka jezdí zpívat na Donbas a posiluje tak na duši ukrajinské vojáky, kteří bojují proti ruské agresi.

Sólistu Alexandrova souboru písní a tanců zase přivedl hlas Karla Gotta k jeho profesionální kariéře. Vadim se účastní misí na podporu bojové morálky ruských vojsk.

Ljudmila během tragédie přišla o rodinu a pomohla jí kazeta, kterou si dva roky dokola pouštěla, aby překonala žal. Šaman z Republiky Tuva srovnává Gottův hlas s léčebnými účinky šamanského bubnu.

Japonský profesor z Wasada University se domnívá, že svět potřebuje harmonii, k níž hlas jeho českého oblíbence údajně přispívá, proto plánuje poslat desku do Severní Koreje jako gesto smíření.

„Neuvěřitelných příběhů o síle hlasu Karla Gotta jsme po celém světě slyšeli desítky, ale stále nám chybějí české a slovenské,“ vyzývá proto Remunda případné zájemce, aby se svými příspěvky oslovili produkční společnost Hypermarket Film.