Tomáš Magnusek a Zdeněk Godla při natáčení filmu Bastardi 4 (2020) | foto: Jan Sobotka

Říkáme si navzájem brácho. Godla s Magnuskem točí čtvrtý díl Bastardů

  • 30
Začalo natáčení filmu Bastardi 4, který na tři předchozí kontroverzní snímky sice navazuje, ale slibuje méně agresivity a více humoru. Děj se odehrává zejména v České Skalici a dál sleduje problémy při střetu dvou etnik, která však spolu podle tvůrců dokážou vyjít.

V hlavních rolích se objeví sám režisér Tomáš Magnusek a romský herec Zdeněk Godla známý ze seriálu Most!, před kameru se vrátí Jiří Krampol, Jan Přeučil, Jaroslava Obermaierová, Eva Čížkovská nebo Igor Bareš, nově přibudou Natálie Grossová či Karlos Vémola.

„Počítá se také s účastí jedné světové filmové hvězdy – a bude to velké překvapení,“ slibuje Magnusek, jehož postava učitele Majera se po deseti letech dostává z vězení a s pomocí kamaráda se pokouší obnovit zvláštní školu.

S Godlou už Magnusek točil projekt Škola mého života a natolik se spřátelili, že prý se navzájem oslovují brácho. „Slyšíme na sebe, jsme podobné nátury, máme příbuzný humor a energii, umíme si ze sebe utahovat,“ prohlašuje Godla, který je podle režiséra v hereckém projevu opravdový, uvěřitelný a bezprostřední, ale také spolehlivý a pracovitý.

Štáb i herci jsou vybaveni respirátory, pravidelně se testuje a měří teplota, některé scény vzniknou až po uvolnění pravidel. Premiéra se plánuje na přelomu roku.