Traband

Traband | foto: Marek Dvořáček, iDNES.cz

Ze dvora na koncert, a pak do baru

Z divadla na koncert, z koncertu do baru, tak tento kulturní nášup slibují organizátoři druhého ročníku festivalu Léto u moře? Na řece a ve dvoře!. Netradiční festival zahájí vystoupení kapely Traband.

Festival začíná v neděli 10. července a potrvá do 17. července. Pořadatelé lákají nejdříve na představení do divadla Alfred ve dvoře, a poté na koncerty na Loď Tajemství. 

"Letošní ročník se liší od prvního ročníku mírně ve své dramaturgii. Stále se snažíme zachovat strukturu festivalu, která spočívá na kombinovaném večeru divadla a koncertu," uvedla pro iDNES Irena Velebilová, mluvčí Divadla bratří Formanů, které akci připravuje.

Vedle starších představení se diváci letos dočkají i dvou premiér.  "Ráda bych upozornila na chystané premiéry Matapa.de divadelní skupiny The Art Out Platform a Computer Music Tomáše Procházky a spol.," dodala mluvčí.

Na lodi Tajemství během týdne vystoupí kapela Traband, Katka Šarközi v doprovodu kapely Magorie, Majerovy brzdové tabulky, Tam-Tam Orchestra, či formace TiDiTaDe a další.

"Z hudební části bych upozornila na koncert kapely Rodinka, jejíž členové (ač původem většinou z Čech) žijí a hrají ve Francii," poznamenala mluvčí.

Obě scény po dobu festivalu stojí nedaleko od sebe a dělí je v podstatě park na Letné, přes který se divák podle představy organizátorů může vydat procházkou z divadla na koncert.

Začátky divadelních představení jsou vždy v 19:30, cena vstupenek se pohybuje v rozmezí od 60 do 150 korun. Koncerty na lodi začínají v 20:30 a diváci za lístek  zaplatí od 120 do 150 korun.

Pořadatelé připravili i tzv. kombinovanou vstupenku za 200 korun, která zajišťuje vstup do divadla i na koncert v jeden večer.