Kryštof Hádek, Bohumil Klepl a Štěpán Benoni na portrétních fotografiích k...

Kryštof Hádek, Bohumil Klepl a Štěpán Benoni na portrétních fotografiích k chystané novince Lovci bobrů | foto: Lenka Hatašová

Hartlův nový hrdina z bufetu u Berounky plánuje mlátit bobry lopatou

  • 2
Hartlova komedie z bufetu u Berounky nazvaná Lovci bobrů je hlavním lákadlem letního programu divadla Studio DVA. Pražské scéna bude letos v hlavním městě hrát na Výstavišti a na Vyšehradě, mimo metropoli pak klasicky na Tvrzi Divice a Letní scéně Vítězná.

„Vilda touží po výjimečnosti, Bohuna po miminu, Béďa nezbytně potřebuje klid, Kraken chce mít vlastní fitko a Alda sní o tom, že umlátí lopatou všechny bobry, kteří mu u řeky ožírají stromy.“

Zhruba tak nějak přibližuje pražské divadlo Studio DVA hrdiny chystané komedie, která se dočká premiéry v rámci letního programu. Novinku Lovci bobrů režíruje dle své předlohy Patrik Hartl, zahrají si v ní Bohumil Klepl, Kryštof Hádek, Štěpán Benoni, Sabina Remundová či třeba Monika Absolonová.

Ztvární zde návštěvníky malého bufetu na břehu Berounky. Autora totiž zaujal novinový článek o tom, že se na jižní Moravě přemnožili bobři a likvidují tamním obyvatelům sady a stromy podél řeky Moravy. „Rád provokuju, tak jsem si vymyslel postavu Aldy, který bobry nenávidí, protože ohrožují místo, které miluje,“ dodává Hartl ke své již deváté autorské inscenaci pro svoji domovskou scénu. Lovci bobrů si premiéru odbudou 7. června na Letní scéně Výstaviště Holešovice.

Letní scéna, která byla poprvé otevřena loni, svůj provoz letos zahájí už 1. června koncertem Moniky Absolonové. Tradiční, už šestnácti léty ozkoušená Letní scéna Vyšehrad svůj program zahájí až 10. června. Studio DVA na svých letních scénách slibuje celkem dvacet osm titulů a dále osm koncertů, vedle Moniky Absolonové zde vystoupí i Dan Bárta, Štefan Margita, Berenika Kohoutová či třeba Neřež Trio.

Kromě dvou letních scén bude v Praze otevřené i kamenné divadlo na Václavském náměstí. Studio DVA dále mimo hlavní město hraje i na Letní scéně Divice (poblíž Loun) a Letní scéně Vítězná (poblíž Hradce Králové).