Otevřené manželství

Otevřené manželství - Otevřené manželství | foto: Studio DVA

Rodenův bouřlivý vztah opět rozesměje

Žít v manželství je někdy pořádně těžké. Jaké jsou jeho nástrahy? Hra Otevřené manželství odstartovala druhou část Léta hereckých osobností, které uvádí Studio DVA v pražském Švandově divadle.

Přehlídka začala už na začátku června, v druhé polovině červenci si dala pauzu a nyní se vrací a potrvá až do neděle 18. září.

"S návštěvností první části přehlídky jsme velmi spokojeni, byla ve většině případů 80 - 85 procent, což je na léto velmi dobré," uvedla pro iDNES mluvčí Studia DVA Barbora Večerková.

Do čtvrtka 18. srpna dostane prostor hra z pera italského dramatika Daria Fo a jeho ženy Franky Rameové Otevřené manželství. V hlavních rolích si zahrají Karel Roden, Jana Krausová a Marian Roden.

Otevřené manželství je věčným střetem mužského a ženského principu a groteskním bojištěm vztahu mezi dvěma lidmi, kteří se při komicky neohrabaném hledání lásky a souznění v partnerském životě ubíjí navzájem.

Příští týden bude patřit smíchovská scéna Absolventovi s Kryštofem Hádkem v titulní roli, kterého Studio DVA uvedlo v červnu v české premiéře. "Absolvent měl velký divácký úspěch, a skoro všechna představení na tuto hru jsou již vyprodána," dodala mluvčí.

V dalších týdnech přijde na řadu Madame Melville s Ivanou Chýlkovou či Podzimní sonáta.

Novinkou bude 5. září představení Ženy mezi nebem a zemí. Půjde o strhující dramatické portréty dvou naprosto rozdílných žen. Jedné, která je navzdory všemu odhodlaná milovat, a druhé, se kterou žít je peklo. Hlavní role ztvární Barbora Kodetová a Anna Šišková.