Příběhy o Sněhurkách

- Příběhy o Sněhurkách jsou již třetím pokračováním projektu nazvaného Grimm Grimm. Japonský umělec se tentokrát zaměřil na postavu snad nejvíce zprofanovanou a zneužitou - Sněhurku. Tanaka však u Grimmů nachází několik Sněhurek a mnoho příběhů, které se jich týkají. Jsou to příběhy kruté, syrové, tragické, ale také groteskní a komické. Příběhy o Sněhurkách jsou plné překvapivých spojení a nečekaných zvratů.

Kromě samotného tance u Tanakových představení hraje podstatnou roli světlo a zvuk. Světelný design již tradičně vytváří Viktor Zborník, zvuky loví a sampluje mladý umělec vystupující pod pseudonymem Wrána.

I nyní se Tanaka, který je duší celého představení, setkává s mladými českými tanečníky, mezi nimiž se znovu objeví i čerstvý člen Národní divadla Vladimír Javorský. Vedle něj v Příbězích zatančí mladé talenty Kristýna Bokova, Antonín Luft a Zuzana Sýkorová a Japonka Šiho Išiharová, kteří vystupovali i předešlých dílech Grimmovského cyklu.

Jako nováčci se v Grimm Grimm – knize třetí ukáží Ján Sedal ( herec brněnského HaDivadla, představitel krále Oidipa) a Zoja Mikotová, choreografka a režisérka Vlastního divadla pro neslyšících.

Příběhy o Sněhurkách: Divadlo Archa - Na Poříčí 26, 12. a 14. - 17. 6. od 20.00, www.archatheatre.cz

Představení Grimm Grimm II, 1998

Představení Grimm Grimm II

Představení Grimm Grimm II, 1998