Hamlet i Král Lear hlásí vyprodáno

  • 1
Pouhý týden po uvedení obnovené premiéry Král Leara s Janem Třískou je už festival Letní shakespearovské slavnosti takřka kompletně vyprodán. Poslední vstupenky na představení jsou k dispozici ještě od 10 - 18 hodin v Leica Gallery Prague přímo v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu.

Tam také probíhá až do konce Slavností výstava Shakespeare ve fotografii, která ukazuje festival od jeho zrodu ve snímcích předních českých fotografů. Návštěvníci výstavy tu navíc mohou získat i lístek na představení zdarma.

Každý týden může několik návštěvníků vyhrát volnou vstupenku při pravidelném losování. „Chceme dát šanci všem, které tato kulturní událost zajímá,“ říká k tomu Jana Bömerová, ředitelka Leica Gallery Prague.

„Losování, výstava i katalog, který expozici Shakespeare ve fotografii doprovází, jsou všechno možnosti, jak vidět Slavnosti ´na vlastní oči´ a ve vysoké kvalitě,“ dodává.

Stejně jako loni, i tento rok uvažují pořadatelé i partner Slavností, finanční skupina PPF, o přidaných představeních.

„Po lístcích na Hamleta a Krále Leara se letos zaprášilo ještě rychleji než loni, kdy jsme v tuhle dobu ještě lístky měli,“ říká Michal Rychlý, výkonný ředitel pořadatelské Agentury Schok. Ten také upozorňuje, že zatímco s Hamletem se počítá i příští léto, Král Lear se hraje letos naposledy.

Snímek z výstavy Shakespeare ve fotografii.