Natálie Řehořová a Tomáš Petřík na oficiálních fotografiích k inscenaci Lady...

Natálie Řehořová a Tomáš Petřík na oficiálních fotografiích k inscenaci Lady Macbeth z Újezdu | foto: Alena Hrbková

Film Naživo v reálném přenosu vyjde diváka levněji než ze záznamu

  • 0
Platforma Film Naživo přinese v květnu tři novinky, jmenovitě kriminální případ, výpravnou show a zběsilou divadelní ruletu. Všechna představení lze vidět v reálném čase živě, poté i v odložené sledovanosti.

Na sobotu 15. května je připraveno představení pražského Švandova divadla Lady Macbeth z Újezd. Dobový příběh o lásce a zabíjení rozehrají  Natálie Řehořová, Tomáš Petřík, Luboš Veselý, Matěj Nechvátal, Marie Štípková, Denisa Barešová, Oskar Hes, Johana Antoňová, Zuzana Kořenová a Benjamín Lajda. Hra vznikla volně na motivy povídky Nikolaje Leskova a je inspirovaná skutečným kriminálním případem.

Natálie Řehořová a Tomáš Petřík na oficiálních fotografiích k inscenaci Lady Macbeth z Újezdu

V úterý 25. května budou diváci svědky Late Night Show Pot a lesk, která slavnostně otevře nový prostor Azyl78. Obří cirkusový stan pomalovaný výtvarníkem Lukášem Musilem alias Musou se stane střechou nad hlavou pro živé umění a kulturu v době pandemie. V podání Cirku La Putyka a hostů v režii Rosti Nováka se potkají prvky akrobacie, tance a hudby. 

Ansámbl brněnského divadla Husa na provázku nabídne svou inscenaci Hráč v sobotu 29. května. Slibuje zběsilou divadelní ruletu podle F. M. Dostojevského, jež spojuje ruskou extatičnost s evropskou provokací a v níž hrají Dalibor Buš, Ivana Hloužková, Simona Hába Zmrzlá, Růžena Dvořáková, Vladimír Hauser, Jan Kolařík, Milan Holenda, Tomáš Žilinský a David Janík.

Smyslem platformy je sdílení živé kultury společně. Vstupné na živé vysílání je proto levnější než u odložené sledovanosti. Polovina z ceny vstupenky jde na podporu konkrétního souboru, polovina na vznik nových pořadů.