Elton John, koncert u Kolosea v Římě (3. září 2005)

Elton John, koncert u Kolosea v Římě (3. září 2005) | foto: Reuters

Elton John chystá muzikál o gayovi, který onemocní AIDS

  • 11
Elton John má v plánu napsat další muzikál. Požádal ho o to herec a režisér Ben Stiller. Námět díla je poměrně kontroverzní - má být o gayovi, který onemocní nemocí AIDS.

V souvislosti se Stillerem, jehož jméno má snad každý spojené s bláznivými komediemi, se nabízí otázka, zda nepůjde o "legrandu" podobnou té z loutkového filmu Team America.

V něm byl totiž hlavní hrdina herec, kterého šéf elitní protiteroristické jednotky angažoval po zhlédnutí muzikálu Lease - a ten právě končil písní o tom, že všichni mají AIDS.

UKÁZKA Z FILMU TEAM AMERICA

"Muzikál je o gayovi z Broadwaye, který je HIV pozitivní a objevují se u něj první známky AIDS. Příběh je o hledání cesty sám k sobě a především k ženě a dětem, které před lety opustil," prozradil Elton John britským novinářům.

Neznamená to ale, že půjde o vysloveně temné představení. "I přes ponuré téma se bude jednat o zábavný a výpravný kus," potvrdil slavný zpěvák, který vzhledem ke své homosexuální orientaci považuje takový muzikál za výzvu.

Elton John má se psaním pro divadelní prkna řadu zkušeností. Jeho hudba zní v divadelní adaptaci filmu Billy Elliot, dodnes se na Broadwayi úspěšně uvádí Lví král, nehledě na jeho verzi slavné Aidy, kterou nazpívali třeba Sting, Lenny Kravitz či Tina Turner.

V současné době Elton John plánuje dotáhnout do zdárného konce dlouho diskutovanou spolupráci s raperem Eminemem, chystá se na společný projekt s producentem Markem Ronsonem, který produkoval veleúspěšné album Back to Black pro Amy Winehouse, a má v plánu vyjet na společné turné s Billym Joelem.