Scenáristka a producentka divadelní hry Meda Daniela Sodomová | foto: Profimedia.cz

Stejně jako Meda Mládková si umím jít za svým, říká producentka Sodomová

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
„Cítila jsem obrovskou touhu dělat ryzí, autentické divadlo,“ říká Daniela Sodomová. Svůj sen si splnila představením Meda, k němuž napsala scénář a jako producentka ho s velkým úspěchem uvedla v život v nádherném prostředí Sovových mlýnů na pražské Kampě.

Nádvoří pražského Musea Kampa na stejnojmenném ostrově se díky vám už druhé léto proměňuje v divadelní scénu pod otevřeným nebem. Jak tento nápad vznikl?
První impulz přišel asi před šesti lety, kdy jsem s maminkou v Museu zhlédla výstavu malíře Františka Kupky. Byl to pro nás obě nesmírně silný zážitek, zvlášť moji maminku Kupka uchvátil natolik, že třeba dvacet minut nemohla odejít od jednoho obrazu. Když jsme pak vyšly ven, na nádvoří seděla Meda Mládková. Daly jsme se do řeči, pochválila mi žlutý kabátek, který jsem měla tehdy na sobě, byla velice milá. Brzy poté jsem odjížděla na Srí Lanku a s sebou si vezla knihu Můj úžasný život, v níž spisovatel Ondřej Kundra popisuje neuvěřitelně zajímavý život paní Medy. Byla jsem z ní nadšená. Právě na Srí Lance jsem zatoužila příběh zinscenovat a uvést jako divadelní představení přímo v prostorách Musea Kampa. Hned po návratu jsem se s panem Kundrou sešla a začala pracovat na scénáři. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se