Svítá druhá šance v Blues Aperitiv

Šumperk - Nadějné tuzemské bluesové kapely mají po roce opět šanci se zviditelnit. Dům kultury v Šumperku podruhé pořádá přehlídku Blues Aperitiv, z níž vzejdou dvě kapely, které se představí na podzim během prestižního festivalu Blues Alive. Změnou oproti loňskému úvodnímu ročníku je posun termínu konání o týden dopředu. Blues Aperitiv se uskuteční v pátek 22. a sobotu 23. června.

"Novinkou bude také předvýběr ze zaslaných přihlášek a demosnímků. Třicet kapel naživo bylo loni možná trochu moc, proto chceme vyzkoušet jiný model. Každý den se představí maximálně deset kapel plus jeden známý host," říká Vladimír Rybička, šéf pořadatelského Domu kultury v Šumperku.

BLUES APERITIV INFO
Dům kultury Šumperk,
Fialova 3,
787 01 Šumperk,
tel./fax: 0649/21 42 87
nebo 0602/59 50 48, mail:
dksumperk@dksumperk.cz

Přizváním etablované kapely z tuzemské bluesové scény chtějí pořadatelé nalákat více diváků, kterých před rokem přišlo přes dvě stě. "Dodnes nevím, proč přišlo málo lidí, protože posluchačské zázemí v okolí je. Propagaci jsme určitě nepodcenili a neuděláme to ani letos," podotkl Rybička.

Blues Aperitiv se bude konat stejně jako loni na nádvoří okresního vlastivědného muzea, za nepříznivého počasí v sále Domu kultury. Jednu kapelu vybere odborná porota, druhou určí svým hlasováním diváci. Uzávěrka přihlášek je 25. dubna.

"Kapely musí v přihláškách uvést přesný název kapely, město, jmenovitě nástrojové obsazení, stage plán, demo nahrávku, kontakt a případně propagační materiály. Je dobré připsat i nároky na ubytování," vyjmenovává Rybička nutné propozice. Festival Blues Alive, kde zahraje i dvojice kapel, úspěšných při Blues Aperitiv, se v Šumperku koná l6. a l7. listopadu.

Táborská kapela Černý mosty hraje na prvním ročníku Blues Aperitiv 2000 v Šumperku