Pořadatelé věří, že Bittová vystoupí

  • 2
Brno - Zpěvačka a houslistka Iva Bittová se rozhodla až do odvolání zastavit svou koncertní činnost. Na neděli je ovšem avízovaný její autorský večer jako jeden z koncertů festivalu Moravský podzim. Pořadatelé, i když o Bittové prohlášení vědí, tvrdí, že se vystoupení uskuteční. "Nemám žádné zprávy o zrušení produkce ze strany umělkyně. Předevčírem nás dokonce požádala o nějaké vstupenky na svůj koncert," uvedl generální intendant festivalu Miroslav Stehlík.

Vyjádření Ivy Bittové se však nepodařilo získat, na domácím telefonu nebyla několik dní k zastižení.

V prohlášení, které počátkem týdne poskytla redakci MF DNES, oznámila, že ruší všechna sólová i společná vystoupení se skupinou Čikori a jinými kapelami. Zpěvačka tak reagovala na články v bulvárním tisku, které podle ní šíří lživé a nepravdivé informace, například o jejím vztahu se zpěvákem Richardem Müllerem. Proti medializaci v deníku Blesk, kterou považovala za skandalizující, se zpěvačka ohradila již letos v květnu.

"Bohužel mé přání nebylo ze strany bulváru vyslyšeno. Musím se bránit," uvedla před několika dny ve svém prohlášení Bittová, která se stahuje do ústraní.

Hudebnice vydala nedávno nové cédéčko, na kterém se poprvé prezentovala se skupinou Čikori. V prosinci měla podniknout turné osmi koncertů. "Na pražské tiskové konferenci minulý týden bylo ještě vše v pořádku. O dočasném přerušení jsem se dozvěděl náhodou," uvedl Miloš Gruber z vydavatelství Indies Records, které desku Čikori vydalo.

Iva Bittová: Nebudu hrát

"Stále nic nevím, prosincové koncerty se patrně opravdu zruší. Pro desku to mohla být ale dobrá propagace," dodal Gruber.

Jak dlouho bude hudební odmlčení Ivy Bittové trvat, umělkyně neuvedla.
Kromě klubů a koncertních sálů však patrně nejvíce utrpí její fanoušci.

"Normální čili "neznámý" člověk si asi těžko dovede představit pocity umělce, jehož soukromí propírá bulvár, aniž by on o to stál, navíc jsou-li psány dohady nebo přímo lži. Připadá mi ale přehnané ochudit o prezentaci své tvorby posluchače, kteří za to všechno nemohou, myslím, že k veřejně známé osobě patří i schopnost povznést se nad tyto bláboly a věnovat se důležitějším věcem," zní názor pisatelky Evy, která k problému vyjádřila v chatu iDNES.