Hasiči evakuovali na devadesát cestujících z rychlíku, který zůstal stát na trati u Kynšperka kvůli poškozenému trakčnímu vedení. (22. prosince 2021) | foto: HZS Karlovarského kraje

Rychlík zůstal stát kvůli porušenému vedení, cestující evakuovali hasiči

  • 7
Poškozené trakční vedení ráno znepříjemnilo život téměř devíti desítkám cestujících na Sokolovsku. Jejich rychlík totiž zůstal u Kynšperka stát na trati. Pasažéry evakuovali hasiči a dál museli pokračovat autobusy. Problémy potrvají zřejmě celé dopoledne.

Nehoda se stala ráno na trati u Kynšperka nad Ohří. Na místě uvázl rychlík jedoucí z Chebu do Prahy.

„Projíždějící vlak strhl traťové vedení. Ve vlaku bylo 86 cestujících, všichni jsou bez zranění. Přivolaní hasiči provedli evakuaci všech cestujících a evakuačním autobusem je převezli na nejbližší vlakové nádraží, kde pro ně byla zajištěna náhradní doprava,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje Martin Kasal.

Podle informací Českých drah nahradí dopravu dočasně autobusy.

„Na místo jede náš vyšetřovatel, který zjistí, jestli k poškození trakčního vedení došlo vlakem, nebo bylo poškozené už předtím. Na místě jsou také už naši elektrikáři,“ řekla ráno pro ČTK mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Podle stránky Českých drah o mimořádnostech se po osmé hodině podařilo obnovit provoz po jedné z kolejí, omezení se zatím odhaduje až do poledne.