Vítr v Karlovarském kraji lámal stromy, ty spadly na několik aut.

Vítr v Karlovarském kraji lámal stromy, ty spadly na několik aut. | foto: HZS Karlovarského kraje

Vítr lámal stromy, několik jich spadlo na auta u karlovarských hotelů

  • 0
Nepříjemné překvapení čekalo na majitele aut zaparkovaných před karlovarskými hotely i na dalších místech v kraji. Při úterním silném větru na ně popadaly stromy.

Po náhlém poryvu větru řešili hasiči v celém regionu na dvě desítky událostí, kdy bylo zapotřebí odstranit popadané stromy.

„Ty nejčastěji blokovaly průjezd na silnicích, v několika případech pak spadly na zaparkovaná auta,“ informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Například u karlovarského Grandhotelu Pupp se ve svahu nad hotelem vyvrátilo několik vzrostlých stromů, ty pak spadly na auta stojící pod nimi.

Hasiči postupně odřezali spadlé kmeny, během zásahu bylo okolí hotelu uzavřené pro veškerý provoz. Hned po této události pokračovali k hotelu Richmond, kde strom spadl také na zaparkovaná auta.

„Stejně dopadlo auto zaparkované ve Františkových Lázních, kde jej také poškodil spadlý strom,“ doplnil mluvčí.

Spadlé stromy dále blokovaly silnice u Jindřichovic, Chebu, Studánky, Rotavy, Okrouhlé, Dřenice, Ovesných Kladrub, Bečova, Dobré Vody, Podstrání, Kraslic či Kladské. „Na odstraňování těchto událostí se podílelo šestnáct jednotek hasičů,“ dodal Kasal.