Diskuze

Návrat do lavic, testy a maturity. Je to obtížné, říkají ředitelé škol

Střední školy v Karlovarském kraji jsou od tohoto týdne opět plné studentů. Učitelé teď musejí zjistit, nakolik byla dosavadní výuka na dálku úspěšná. Zároveň ale začaly státní maturity. To návrat do lavic, který navíc doprovází povinné testování na covid, značně zkomplikovalo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Obtížné to je, ale dalo se to zvládnout. Já studuji dálkově střední školu a státní zkoušku z čj jsem s přehledem udělal, z angličtiny zatím nevím, ale také myslím, že to dopadne. A to studuji pouze dálkově při zaměstnání a už mám také věk, kdy to do hlavy leze obtížněji - táhne mně na padesát.

Ale zas mám výhodu oproti mladým studentům, že jsem celoživotní náruživý čtenář, který přečetl stovky knih, noviny a časopisy nepočítaje, takže takové ty otázky jako najít ve které větě je pravopisná chyba, najít čtyři chyby ve článku, synonyma, antonyma, otázky ohledně spisovatelů a jejich žánru, atd. mně nedělaly problémy. Na tom jsem nahnal body tak, že jsem si mohl dovolit chybovat v těch pár otázkách ze slovních druhů a stavby vět kterým tolik nerozumím a které mně v životě na nic nebyly a ani po zbytek života nebudou.

1 0
možnosti