(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Ve třech bytech je bomba, telefonoval muž na policii. Volal z mobilu

  • 5
Pozdvižení způsobil v jedné ze sokolovských ulic anonym, který na tísňovou linku policie nahlásil, že je v několika bytech bomba. Policie žádnou nenašla, vypátrala ale telefonujícího muže. Nyní mu hrozí vězení.

Muž zavolal na linku 158 v úterý v noci. „Do telefonu oznámil, že tři bomby jsou v Poláčkově ulici v Sokolově ve třech bytech. Konkrétní polohy již nespecifikoval a poté zavěsil,“ uvedla krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Na místo se ihned sjelo několik policejních hlídek. Policisté zkontrolovali všechny vchody, chodby, sklepy a okolí celé ulice. Nic nenašli.

„Na místo byl rovněž přivolán služební psovod se psem specializovaným na vyhledávání výbušnin. I ti opět prošli všechny vchody a okolí ulice Poláčkova, také s negativním výsledkem,“ řekla Týřová.

Kriminalisté začali po neznámém muži pátrat, a byli úspěšní. Zjistili, že na linku volal třicetiletý muž ze Sokolovska, kterého telefonát napadl ve chvíli, kdy popíjel se svým kamarádem. Co policisty dovedlo na jeho stopu, ale mluvčí neuvedla. Řekla jen, že volal z mobilního telefonu.

Muž se nyní policii zpovídá z šíření poplašné zprávy, za které mu hrozí až tříleté vězení.