- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Já bych tedy, pěkně prosím, zůstal u celé krávy. Mám rád čerstvý tvaroh a drštkovou. Občas potřebuji klíh a kožené pracovní rukavice. I ten hnůj se hodí.
Jistě bychom to dokázali všechno vyrobit synteticky, ale proč?
Mám rád maso, ale taky živá zvířata. Chápu, že kvůli mému jídlu musí nějaké zvíře zemřít. Mrzí mě to, ale jeto přirozené a já to nehodlám násilně měnit. Nicméně věřím tomu, že se podaří časem zvládnout plnohodnotnou a dostatečně levnou výrobu umělého masa tak, aby mohlo nahradit to přírodní a kvůli mému jídlu už nemuseli zabíjet zvířata. Totéž snad bude i s mlékem nebo dalšími živočišnými produkty.
S tímhle nemám problém, pokud to bude chuťově stejné. Lepší než vydávat kombinaci sóji, fazolí, čočky apod. za maso. Nechutná to špatně, ale chuť masa to nemá.
Já nevím. 300 tisíc dolarů za hamburgra? To si radši seženu tu krávu.
Krátkozraké. Podívejte se, jak vypadala datová úložiště před padesáti lety a kolik stála.
Možná by stačilo, pokud by se lidé tolik nemnožili. Za tu dobu, co je covid, zemřelo na nákazu 4 miliony lidí, ale 100 milionů lidí přibylo.
Co Svět trápí není nedostatek jídla nebo zdrojů obecně, ale enormní nárůst lidské populace. Malá statistika (rok 1900 - 1,65 mld., rok 1999 - 5,97 mld. a rok 2012 - 7,05 mld.). Takže za více jak 100 let 4x nárůst. Pokud tento trend bude pokračovat, pak si tak akorát vypěstujeme ... a ani to nebudeme mít z čeho "vyrobit"... Země je úžasně bohatá. Jen těch lidí je už opravdu moc...
Máte pravdu. Navíc posledních pár desítek let prudce roste urbanizace. Lidé odcházejí do měst z míst, kde si pěstovali a vyráběli aspoň část potravin pro vlastní potřebu.