Na dálnici D6 se převrátil přívěs s koňmi.

Na dálnici D6 se převrátil přívěs s koňmi. | foto: HZS Karlovarského kraje

Řidička jela moc rychle, na D6 na Sokolovsku převrátila přívěs s koňmi

  • 33
Přívěs s dvěma koňmi se převrátil v neděli odpoledne na dálnici D6 na Sokolovsku. Zvířata se po nehodě sama dostala ven, nic se jim nestalo.

Automobil s přívěsem havaroval na úrovni obce Loučky. Přívěs se při nehodě převrátil a přišel o střechu. Díky tomu se koně sami dostali ven.

„Koně byli v době příjezdu hasičů už mimo převrácený přívěs. Sami majitelé je chytili a po celou dobu zásahu je drželi mimo silnici tak, aby koně byli co nejvíce v klidu. Při nehodě se nikomu nic nestalo,“ informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Zvířata byla vystrašená a utrpěla jen drobné oděrky. Nebylo ani zapotřebí volat veterináře, postarali se o ně jejich chovatelé. Podle nich byli koně v pořádku.

„Během vyprošťování a překládání koní do náhradního přívěsu byl provoz na dálnici D6 zcela zastavený, po páté hodině odpoledne byl provoz už opět plně obnovený,“ doplnil Kasal.

Podle policie jela řidička příliš rychle, za což také dostala blokovou pokutu. „V levotočivé zatáčce dostala smyk, který se jí nepodařilo vyrovnat, a přívěs se převrátil,“ uvedl k nehodě krajský policejní mluvčí Michal Žáček.

Přívěs s koňmi se převrátil na dálnici D6 na úrovni obce Loučky.

Přívěs s koňmi se převrátil na dálnici D6 na úrovni obce Loučky.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz