Přístroj, který zloděj ukradl vědcům na Chebsku, našel pejskař u cyklostezky v Jenišově. | foto: Policie ČR

Muži se zaběhl pes, v trávě našel přístroj za milion ukradený vědcům

  • 39
Vědci, kterým v září na Chebsku ukradl zloděj z auta speciální přístroj určený ke geologickému měření, mají důvod k radosti. Zařízení za bezmála milion korun našel náhodou pejskař na Karlovarsku.

Šestačtyřicetiletý muž venčil svého psa nedaleko cyklostezky v Jenišově. Zvíře se mu najednou zaběhlo do travnatého porostu mezi stromy asi tři metry od stezky.

„Muž šel za ním a na zemi našel oranžový kufr s přístrojem na měření. Pořídil jeho fotografii a tu poslal svému kamarádovi, který je policistou v Karlových Varech. Policista poté, co přijal fotografii, okamžitě věděl, že se jedná o odcizený přístroj z Chebska v hodnotě necelého milionu korun,“ popsal nález krajský policejní mluvčí Daniel Dvořák.

Policista okamžitě sedl za volant a i ve svém volnu vyjel za kamarádem na místo nálezu. Po cestě přivolal policisty z místního oddělení. „Policisté zajistili přístroj i stopy a chebská policie dále pokračuje ve vyšetřování,“ doplnil Dvořák.

Přístroj i s příslušenstvím na měření oxidu uhličitého zmizel vědcům z auta zaparkovaného v obci Kopanina nedaleko hotelu Špejchar na Chebsku mezi 17. a 18. zářím. Policie od té doby hledá svědky, kteří by je mohli přivést na stopu zloděje (více čtěte zde).