Syn podvedené seniorky si ve skutečnosti žádné brambory neobjednal. (ilustrační snímek)

Syn podvedené seniorky si ve skutečnosti žádné brambory neobjednal. (ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Podvodník seniorce vnutil pytel brambor a potom ji obral o osm tisíc

  • 4
Váš syn si u mě objednal pytel brambor a dluží mi peníze, balamutil osmdesátiletou ženu v Horním Slavkově na Sokolovsku šestadvacetiletý muž z Litvínova. Seniorka se nechala přesvědčit a vyplatila mu přibližně osm tisíc korun. Podvodník si přitom vše vymyslel.

Původně šlo naoko skutečně jen o brambory. Když však žena neznámému muži celý pytel zaplatila, dozvěděla se, že její syn mu dluží šestnáct tisíc korun.

"Řekl jí, že pokud tyto peníze nevrátí, tak by mu někdo mohl něco špatného udělat," popsala nátlak policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Následně seniorku vyzval, ať za syna zaplatí alespoň polovinu dluhu, aby se jejímu potomkovi nic nestalo. Žena nakonec podlehla a zhruba osm tisíc korun muži vyplatila.

"Po jeho odchodu však zavolala synovi a zjistila, že si žádné brambory od nikoho neobjednával a navíc nikomu nic nedluží," uvedla Krejčí.

Hornoslavkovští policisté nyní šestadvacetiletého muže z Litvínova stíhají kvůli podvodu. "V případě prokázání viny hrozí obviněnému až dvouletý trest odnětí svobody," dodala mluvčí.