VIDEO: Seniorka si na poště odložila obálku s penězi, někdo ji sebral

  • 12
O dvacet tisíc korun přišla devadesátiletá žena, která si na poště v Sokolově odložila obálku s penězi na psací pult, zatímco vyplňovala složenku. Obálku tam pak zapomněla a někdo ji sebral. Policisté nyní zveřejnili záznam z kamery a hledají svědky.

Událost se stala 2. prosince v době mezi 10.30 a 10.45 hodin na sokolovské poště v ulici Karla Havlíčka Borovského.

„Neznámý pachatel využil vhodné příležitosti. Obálku z pultu mohl někdo odcizit, aniž by si toho všimla. Seniorka zjistila, že nemá obálku s hotovostí, až doma,“ uvedla krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Policisté prohlédli záznamy z bezpečnostní kamery a zjistili, že se ve stejnou dobu pohybovali v blízkosti seniorky muž a žena.

„Hledáme ženu, která byla oděná v zelené bundě s modrým batohem a modrými riflemi a se seniorkou se bavila u pultu a muže v modré bundě, který šel po poškozené ženě k přepážce číslo 6,“ upřesnila mluvčí.

Oba by podle ní mohli přispět k objasnění, co se s obálkou stalo. „Žádáme je, aby se obrátili na linku 158 a podali případně důležité svědectví. Hledáme i další svědky s informacemi k objasnění případu,“ dodala Krejčí.