Diskuze

Studenti kouří u školy, radnice odmítla problém řešit zákazovou vyhláškou

Kouřící studenti postávající v okolí budovy vadí vedení Integrované střední školy technické a ekonomické v Sokolově (ISŠTE). Škola proto chtěla, aby město zasáhlo pomocí vyhlášky a kouření v blízkosti objektu zakázalo. S návrhem ale neuspěla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

Tak kdyby se tam kouřil jen tabák, bylo by to ok. Ale ta tráva u mlaďochů je cítit na desítky metrů daleko i v volném prostoru.

0 2
možnosti
VP

V32í95t 88P41r58č44í69k

27. 1. 2022 21:55

A co je vám do toho??

0 2
možnosti
PO

MP nemá lidi? Jasné místo, snadno prokazatelný přestupek... bez problémů vybraných 500,- od každého studenta během pár minut.

A platit takhle každý den, to by si rychle rozmysleli i největší tvrďáci.

1 7
možnosti
JS

Nejsem expert, ale myslím, že MP je nemá za co pokutovat. Kouření žádný přestupek není. MP může pokutovat trafikanty za prodej cigaret mladistvým a dospělé studenty za to, že nabídli cígo mladším, za odhazování vajglů atd.

Stejné je to i v hopodě, když policajti chytnou mladistvé u piva, pokutu dostane jen hospodský. Teoreticky by mohli něco zkoušet i na rodiče.

Ředitel by udělal líp, kdyby uspořádal se studenty sezení s nějakým expertem, který by jim ukázal jak bílý filtrační papír kouřem z jediné cigarety zhnědne. Aby studenti pochopili, že jsou tak hloupí, že si dobrovolně ničí zdraví a ještě za to platí. 90% studentů by se tomu sice vysmálo, ale někdo by si to mohl vzít k srdci a přestat nebo alepsoň nezačít.

0 1
možnosti
JM

Střední škola = většina studentů mladších 18 let.

V naší republice se nesmí prodávat tabákové výrobky, ani pomůcky s nimi související, mladším jak 18 let.

Kde je sakra problém?

Žeby v toleranci obcházení zákona všech lidí okolo? Nebo kupní síla dospělých lidí je tak malá, že obchody musí prodávat mladistvým?

Neumíme vymáhat dodržování vlastních pravidel, nic jiného v tom není.

Snižte třeba tabákovou hranici na 16, ale důsledně kontrolujte prodej, nebo za chvíli někdo bude vymýšlet antikuřácké kraviny jako na Novém Zélandu.

2 3
možnosti
JS

Hlavně aby tam nekouřily studentky :-D

2 0
možnosti
KS

Už je to pravda dávno, ale my chodili kouřit za školníkem do kotelny. MP nemá lidi na tuto aktivitu, ale na kontrolu parkování a nasazování botiček kapacitu má?

2 1
možnosti
RC

Treba rano MP asi spise hlidkuje u prechodu v blizkosti ZS, ne?

Mesto ma pravdu, kdyz popojdou o 10 metru, bude vsechno podle vyhlasky, ale faktiky se nic nezmeni.

3 0
možnosti