(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Muž přepadl dívku na ulici, roztrhl jí prádlo a uspokojil se nad ní

  • 38
Kriminalisté obvinili ze znásilnění jednatřicetiletého muže, který na ulici v Karlových Varech přepadl neplnoletou dívku. Obviněnému hrozí až deset let vězení.

Případ se stal na konci června. „V brzkých ranních hodinách šla sedmnáctiletá dívka po Západní ulici. Začal ji pronásledovat neznámý muž. Dívka začala křičet o pomoc a běžela směrem k centru města,“ uvedla mluvčí karlovarských policistů Zuzana Týřová.

Volání o pomoc však násilníka neodradilo. Dívku doběhl a zatlačil ji do výklenku domovních dveří, kde jí zacpal ústa.

„I přes dívčin aktivní odpor jí muž roztrhl spodní prádlo, přičemž ztratil rovnováhu. Toho napadená využila a snažila se opět utéct,“ popsala sled událostí mluvčí.

I tentokrát ale zvrhlík dívku dostihl. „Rozepl si kalhoty a uspokojil se nad ní. Poté z místa utekl,“ doplnila Týřová. Dívku na místě nalezli její přátelé, kteří společně s ní zavolali policii.

Karlovarským kriminalistům se nyní podařilo násilníka vypátrat a zadržet. „Obvinili jej ze zvlášť závažného zločinu znásilnění. Státnímu zástupci pak podali podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, který akceptoval,“ dodala Týřová.