Dopravní nehoda u Sokolova

Dopravní nehoda u Sokolova | foto: HZS Karlovarského kraje

Nehoda tří vozidel uzavřela na několik hodin dálnici D6

  • 1
Dálnici D6 ve směru Karlovy Vary - Sokolov - Cheb dopoledne uzavřela nehoda. U prvního sjezdu do Sokolova ve směru od Karlových Varů havarovaly kamion, dodávka a osobní vůz. Doprava se rozjela až po 16. hodině.

Záchranáři na místo povolali vrtulník. V době jeho přistání byla dálnice uzavřená v obou směrech. Provoz z Chebu ve směru na Karlovy Vary je sveden do jednoho jízdního pruhu. A tvořily se kolony.

„Při nehodě se středně těžce zranil jeden z řidičů. Utrpěl úraz hlavy. Byl na místě předán posádce letecké záchranné služby a transportován do plzeňské nemocnice,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Radek Hes.

Podle policie byl kamion odstavený před sjezdem na Sokolov v odstavném pruhu. „Ve směru od Karlových Varů přijela dodávka, která zezadu narazila do kamionu. Příčiny jsou zatím předmětem vyšetřování. Řidič osobního automobilu Audi pak ve snaze zabránit dalšímu střetu strhl řízení a havaroval do příkopu,“ popsala zatím známé okolnosti nehody policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

„S ohledem na parné počasí začali hasiči řešit, jak se postarat o pasažéry v čekajících autech. Nakonec po dohodě s policií bylo umožněno osobním autům otočit se v koloně a v uzavřeném protisměru odjet na nejbližší sjezd,“ poznamenal mluvčí hasičů Martin Kasal.

V koloně tak zůstala pouze nákladní auta, s jejichž řidiči byli hasiči v kontaktu, například pro případ zajištění pitné vody.

Na dálnici jsou ve směru z Karlových Varů na Cheb stále komplikace. Policisté původně dopravu odkláněli na sjezdu na Loket.

„Vzhledem k tomu, že doprava se na objízdné trase začíná zpomalovat, odkláníme dopravu už na sjezdu v Karlových Varech - Jenišově,“ informovala později policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Provoz na dálnici D6 byl po 16. hodině obnoven.