(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Muž vykradl loketskou prodejnu suvenýrů, své řádění chtěl maskovat ohněm

  • 2
Ve skladiště lupu proměnil sklep jednoho z loketských domů třiatřicetiletý muž. Majitelé domu jej v suterénu nechávali v mrazech přespávat.

„Když 26. prosince majitelé domu pozvali muže na snídani, pochlubil se jim, že nakoupil různé věci. Pak bez bližšího vysvětlení odešel,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Odpoledne se pak hostitel ve městě dozvěděl, že kdosi vykradl prodejnu suvenýrů.

Muž si dal dvě a dvě dohromady a prohlédl sklep svého domu. V něm našel krabice a igelitové tašky plné různých upomínkových předmětů a okamžitě přivolal policii. Ta už ovšem v té době podezřelého měla.

„Mezi Loktem a Novým Sedlem policisté o několik hodin dříve kontrolovali podezřelou osobu. Během kontroly u muže našli upomínkové předměty, které byly odcizeny z prodejny suvenýrů. Z tohoto důvodu jej policisté okamžitě zadrželi a převezli na obvodní oddělení,“ potvrdil Kopřiva.

Muži zákona zadrženého podezřívají, že se v noci na 26. prosince vlámal do loketské prodejny suvenýrů. Tam bral prakticky vše.

Ukradl několik stovek různých upomínkových předmětů s tématikou města Loket, dále kapesníky, knížky, lihové bylinné roztoky, diáře či žárovky.

Aby zakryl své řádění, snažil se zloděj na několika místech prodejny založit požár. „Ten se ovšem podařilo přivolaným hasičům rychle zlikvidovat. I přesto se vlivem sálavého tepla a kouře poničilo vybavení prodejny, obvodové zdi i výmalba s historickými motivy,“ přiblížil Kopřiva.

Třiatřicetiletý muž způsobil v prodejně suvenýrů škodu ve výši téměř 180 tisíc korun.

Navíc vyšlo najevo, že 20. prosince nedaleko Nového Sedla vnikl do osobního auta, ze kterého ukradl autorádio. Škodu v tomto případě policisté vyčíslili na pět tisíc korun.

Soud už výtečníka poslal do vazby. „Obviněnému hrozí až pět let vězení, jelikož byl za stejný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen,“ dodal Jakub Kopřiva.