U Děpoltovic na Karlovarsku havarovala hasičská cisterna. (2. listopadu 2021) | foto: HZS Karlovarského kraje

Na Karlovarsku se převrátila hasičská cisterna, pro řidiče letěl vrtulník

  • 0
Cisterna dobrovolných hasičů havarovala ráno u Děpoltovic na Karlovarsku. Vůz v zatáčce vylétl ze silnice a převrátil se na střechu. Pro řidiče letěl vrtulník.

Nehoda se stala krátce po deváté hodině. Zásahový vůz Scania havaroval v nepřehledné zatáčce, kde byl na vozovce rozsypaný štěrk. Ve svahu se pak cisterna převrátila a skončila na střeše.

Ve vozidle jel podle informací Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje pouze řidič. „Cisterna jednotky dobrovolných hasičů z Pozorky nejela k zásahu,“ informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Na místo nehody se sjely všechny záchranné složky. Šestadvacetiletého řidiče, který byl při vědomí a se záchranáři komunikoval, ošetřil na místě lékař. 

„Kvůli podezření na poranění páteře rozhodl o leteckém transportu na traumatologii Fakultní nemocnice Lochotín v Plzni,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Radek Hes.

Hasiči zajistili cisternu proti dalšímu převrácení. Provoz v místě nehody byl uzavřený až do jejího vyproštění. Příčinu a okolnosti havárie vyšetřuje policie.

Hasičská cisterna havarovala u Děpoltovic na Karlovarsku.

Hasičská cisterna havarovala u Děpoltovic na Karlovarsku.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz