Němec přepadl čerpací stanice i klienta prostitutky. Hrozí mu 10 let

  • 1
Jednapadesátiletého Němce, který koncem loňského roku se zbraní v ruce přepadl několik čerpacích stanic na Chebsku a Tachovsku, začali stíhat chebští kriminalisté. Spolu s ním obvinili i dvojici jeho kompliců, kteří mu pomohli přepadnout a oloupit jiného cizince.

Obviněný Němec se tak během dvou měsíců dopustil celkem čtyř loupeží.

Vše začalo v noci koncem října na jedné z mariánskolázeňských čerpacích stanic. Jako běžný zákazník si z chladicího boxu vzal nápoj a odešel k pokladně. Po chvíli však s nožem v ruce obešel pokladní pult a zbraní ukázal obsluze na pokladnu.

„Teprve dvaadvacetiletá zaměstnankyně ze strachu o svůj život a zdraví pokladnu otevřela,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Cizinec sebral peníze, popadl i odloženou lahev s nápojem a z čerpací stanice utekl.

Podobný scénář měl i další případ z 1. listopadu. V brzkých ranních hodinách navštívil jednu z benzínek na Tachovsku. Tentokrát si však s sebou vzal střelnou zbraň, se kterou mířil na obsluhu a dožadoval se peněz, které si potom z otevřené pokladny vzal. „Následně ještě prohledal kancelář pro personál, tam ovšem nic neodcizil a po chvíli z místa odešel,“ popsal Kopřiva.

Na začátku prosince přesvědčil svoji známou sedmačtyřicetiletou prostitutku, aby jednoho ze svých zákazníků vylákala na předem domluvené místo. Šlo o padesátiletého cizince.

Na místě už obviněný Němec čekal se svým dvacetiletým českým komplicem a když sexuchtivý cizinec po zastavení vystoupil ze svého auta, brutálně ho fyzicky napadli. „Poté automobil prohledali a odcizili z něj finanční prostředky, mobilní telefon a karton cigaret,“ upřesnil mluvčí.

Trojice poté z místa odjela. Padesátiletý cizinec musel se svým zraněním vyhledat lékařské ošetření v nemocnici.

Celková škoda je 180 tisíc korun

Hlavní aktér případu poté ještě jednou a naposledy úspěšně loupil na Štědrý den, kdy v nočních hodinách přepadl jednu z čerpacích stanic na Chebsku.

Scénář byl naprosto stejný jako v prvním mariánskolázeňském případě. Vybral si nápoj, s nožem obešel pult a ukazoval s ním na pokladny. I tady mu obsluhující šestatřicetiletá žena ze strachu o život vyhověla. On potom sebral peníze a odešel.

Sérií loupeží se toho času už nějakou dobu zabývali chebští kriminalisté, kteří shodou okolností také zrovna na Štědrý den zadrželi zmíněného dvacetiletého komplice. Jen o tři dny později před jedním z obchodních domů v Chebu zadrželi i přímo jednapadesátiletého Němce s jeho sedmačtyřicetiletou komplickou. Na základě rozhodnutí soudu byl následně hlavní aktér vzat do vazby.

Celková škodu za všechny čtyři případy je v součtu přibližně 180 tisíc korun. Kriminalisté trojici aktérů obvinili z loupeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě prokázání viny jim všem hrozí až deset let ve vězení.