(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Bankomat vydával místo tisícovek dvojnásobek, podvodnice toho využila

  • 370
Chyby bankomatu zneužila žena v Karlových Varech. Zjistila totiž, že namísto tisícikorun vydává dvoutisícové bankovky, a tak se snažila vybrat co největší částku. Teď jí za to hrozí vězení.

Devětačtyřicetiletá žena náhodou přišla na to, že v jednom z karlovarských bankomatů jsou nejspíš prohozené zásobníky s tisícovkami a dvoutisícovkami. Přístroj jí díky tomu po zadání výběru jednoho tisíce korun vydal dvojnásobnou částku. A tak se rozhodla toho využít.

„Zadala tedy výběr třiceti tisíc korun a očekávala dvakrát tolik. To se jí však nepovedlo, neboť bankomat transakci zamítl z důvodu nedostatečného zůstatku peněz na účtu,“ popsala krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

A tak to žena zkusila znovu a tentokrát už úspěšně. Namísto požadovaných 11 tisíc jí bankomat vydal 22 tisíc, přičemž z účtu jí banka odečetla polovinu této částky.

„Vybrané peníze žena užila pro vlastní potřebu a nevrátila je ani po žádosti a upozornění ze strany banky, která uvedla, že došlo k chybě bankomatu,“ řekla Týřová.

Banka se tedy obrátila na policii a ta nyní ženu obvinila z podvodu. Ve vězení za to může skončit až na dva roky.