Diskuze

Rusové mají platit statisíce za poškození zámku, teď rekonstrukce ustala úplně

Ruští majitelé zámku v Krasonicích na Jihlavsku mají zaplatit stovky tisíc korun pokuty za způsob, jakým památku v posledních dvou letech opravovali. Po začátku invaze Ruska na Ukrajinu se rekonstrukce dominanty obce téměř zastavila. Opravu řešila i policie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bez těch oligarchů by byly i Karlovy Vary už jenom skansen, ten zámek na venkově u Jihlavy už se rozpadával jako stovky jiných 'historických' objektů.

Pokud tam nemělo vzniknout zrovna muzeum, nezbývá, než zavést současný standart- tepelnou i zvukovou izolaci, koupelny, wc , instalace eleltřiny a vytápění.

Alternativa je výhradně, nechat to všechno spadnout.

1 0
možnosti

Tady v Budějovicích v restituci vrátili majiteli pozemky.Uprostřed byla napůl rozpadlá stodola a budova.Majitel to chtěl podle svèho opravit.Památkáři chtěli aby to opravil podle nich ale peníze mu na to dát nechtěli .Tak to nechal spadnout.Pak je to přestalo zajímat a on mohl postavit nový dům podle svých představ.Akorát ztratil deset let času.

0 0
možnosti
MT

Podle postupu bylo jasne ze to chteji drive nebo pozdeji zdemolovat. Idealne kdyby se to zritilo samo, jen tomu chteli trochu "pomoct".. :-(

0 0
možnosti

Podle fotek z 2015 to ovšem opravdu vypadá, že by si zámek za chvíli vzala příroda sama. I zříceninu by bylo nutné sanovat, aby bylo bezpečné ji navštěvovat.

Nejsem zastánce necitlivých oprav, ale bez peněz všechny památky zachránit nelze.

7 0
možnosti
VK

Nekulturní svoloč. A ochranu nerušit, vznikne precedens.

3 1
možnosti
KL

K27a30r24e64l 68L96a13n63g48r

30. 4. 2022 16:40

Nic vám nebránilo ten zámek koupit a zrekonstruovat ho za vaše. ;-) Dle fotek byla otázka času kdy se z toho stane zřícenina a půjde pod buldozer. Nejde chránit vše co si kdo vzpomene, na to musí být peníze.

4 0
možnosti