V novoměstské nemocnici si v rámci akce Movember nechalo kníry oholit na sedm...

V novoměstské nemocnici si v rámci akce Movember nechalo kníry oholit na sedm desítek lidí. Příkladem šli mnozí sportovci ze Žďárska. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Do Movemberu se na Vysočině zapojí nemocnice, sportovci i hasiči

  • 0
Druhý ročník charitativního skupinového holení s názvem Movember připravuje nemocnice v Novém Městě na Moravě. Vestibul chirurgického pavilonu se 28. listopadu promění od devíti do šestnácti hodin v improvizované holičství.

Loni akce vynesla na charitu přes 50 tisíc korun. Zapojili se i někteří lékaři, politici, hokejisté Žďáru nad Sázavou a také novoměstští fotbalisté a ragbisté. Účast přislíbili i tentokrát.

„Aby byla akce úspěšná alespoň tak jako loni, potřebujeme i letos odvážné muže, kteří si v měsíci listopadu nechají narůst knír. Na konci listopadu ho pak mohou nechat za finanční příspěvek oholit u nás na recepci chirurgie. Svojí odvahou nechat růst knír pánové podpoří výzkum a prevenci rakoviny prostaty a varlat,“ pozvala mluvčí nemocnice Tamara Pecková.

Výtěžek z charitativní „holírny“ poputuje nadačnímu fondu Muži proti rakovině.

Nemocnice nebude jediným místem. Zapojí se také přibyslavská firma ACO Industries.

„Zaměstnanci se budou moci nechat oholit přímo v Přibyslavi v sídle společnosti v pondělí 25. listopadu. Doufáme, že se jich připojí co nejvíce,“ řekla Pecková.

O den později se zapojí dobrovolní hasiči. O vousy přijdou na novoměstské stanici. „K naší akci se přidají nejen dobrovolní hasiči z Novoměstska, ale i jejich profesionální kolegové,“ dodala mluvčí.