V Kamenici nad Lipou vykolejila vlaková souprava. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. (15. února 2019) | foto: Drážní inspekce

Na přejezdu úzkokolejky v Kamenici nad Lipou vykolejil vlak

  • 0
Na úzkokolejce v Kamenici nad Lipou ráno vykolejil osobní vlak jedoucí do Jindřichova Hradce. Na místě zasahovala policie i drážní hasiči, příčina nehody se vyšetřuje. Provoz na trati byl na dlouhé hodiny přerušen.

„Oznámení o vykolejení vlakové soupravy jsme přijali deset minut před půl šestou ráno,“ prozradila policejní mluvčí Dana Čírtková. „Jednalo se o lokomotivu a jeden vagon, ve kterém nebyl žádný cestující. Nikdo se nezranil,“ doplnila.

U vlakvedoucího a strojvedoucího podle ní provedli policisté na místě dechovou zkoušku, která měla negativní výsledek.

„K dalšímu šetření si pak nehodu převzala Drážní inspekce,“ dodala Čírtková.

Ani ta však zatím přesnou příčinu vykolejení soupravy nezveřejnila. „Okolnosti mimořádné události prověřujeme,“ oznámil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Způsobená škoda byla na místě předběžně odhadnuta na osmdesát tisíc korun, přičemž třicet tisíc si vyžádá oprava vlaku a zbylých padesát trať. Na té byl ihned po nehodě přerušen provoz.

„Vzhledem k tomu, že trať protínala také komunikaci nižší třídy, byl provoz zastaven i na ní. Žádný velký problém to ovšem nezpůsobilo, protože řidiči místo objížděli jiným způsobem,“ vysvětlovala Čírtková.