Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Cenzura zabíjí demokracii, ale svobodu pořád máme, říká režisér Chaun

Igor Chaun, jeden ze studentských vůdců během sametové revoluce, byl uznávaným scénáristou a režisérem. V posledních letech propadl ezoterice a duchovnímu světu. O tom všem točí videa a provozuje kanál na YouTube. Nedávno o něj ovšem kvůli údajným dezinformacím na čas přišel. „Vždy jsem se díval k západu, ale tohle je orwellovské potírání názorů,“ říká v rozhovoru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HM

tak jsem to celé přečetl a jediné, co mi z toho vychází, že ten režisér musí hulit pořádnej brazilskej matroš, aby tohle všechno viděl (ty světy, ty kultury, ty neviditelné bytosti):-)

0 0
možnosti
JJ

J44i74ř82í 88J21í26l11e58k

22. 5. 2021 23:35

lež není názor Rv

0 0
možnosti
RA

nesouhlasím se zablokováním jeho kanálu, ale smazání Hnízdila je OK

0 0
možnosti
Foto

"Že teď už ve videu nesmí zaznít názvy neschválených léků na koronavirus, jako je třeba Remdesivir nebo Ivermektin."

To už není jako za bolševika, to už je svatá inkvizice, jen začít upalovat. Tohle fakt chceme?

1 2
možnosti
MP

Jedna věc je cenzura jiných nazoru a druhou věcí jsou limity svobody projevu, viz z listiny základních lidských práv a svobod: "Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti." (https://www.psp.cz/docs/laws/listina.html)

Ještě definice veřejného zdraví: "Veřejným zdravím je zdravotní stav obyvatelstva a jeho skupin. Tento zdravotní stav je určován souhrnem přírodních, životních a pracovních podmínek a způsobem života." (https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-258)

Tj. to, že si nějaká platforma jako youtube urci, ze nebude poskytovat prostor třeba pro dezinformace zhoršující šíření nemoci, na nejake urovni celkem beru. Ze ma banovani sva uskali je dalsi otazka. Jinak toho pana nikdo neperzekuje, nepronasleduje, jen mu jedna platforma blokla ucet ... a zase obnovila.

2 2
možnosti
PH

No, on měl na té platformě, mimochodem s celosvětovým dosahem, několik let práce. Takže “jen blokla účet” bych úplně nepoužila, je to docela velký zásah. A kdyby lidi neřvali, tak to neobnoví. A na základě toho, že to zase obnovili, je jasné, že oporu v zákoně ta blokace neměla, protože to by samozřejmě neustoupili.

1 0
možnosti
VT

Myslim, ze tohle ale presne je ten Zapad, o nemz nas mnozi presvedcuji, ze tam patrime. Cenzura jinych nazoru z "rozhodnuti" robota, ztizena moznost nebo nemoznost odvolani. Podle me uz je to desivejsi nez bolsevik.

8 1
možnosti
PC

Vazeny pane, dovoluji si Vas upozotnit, ze kanal mu stopla soukroma firma (Google, resp. Alphabet) a ne stat! A ten si muze cenzurovat co chce. Az bude panu Chaunovi (nic proti nemu) zablokovan ucet nebo bude postihovan ze strany statnich organu, pak se zde muzeme bavit o cenzure, diktature apod. Googlu jde o zisk a podle toho si nastavuje podminky pro publikovani na sve platforme. Pokud to neodporuje zakonu (coz v tomto pripade zcela jiste ne), tak se sice jedna o cenzuru, ale zcela jiste pravne nenapadnutelnou. Pokud to panu Chaunovi vadi, coz chapu, at si poridi vlastni server a publikuje to na nem. Bude ho to sice stat neco navic, ale urcite ho nikdo nezabloukuje (pokud nebude porusovat zakon). A i kdyby ho porusoval, zablokovani takoveho serveru bude zcela jiste podstatne slozitejsi - soudni rozhodnuti, atd. A uvedomte si, ze Google (Facebook, Twitter a dalsi) jsou neustale napadani / kontrolovani ze strany vsech moznych organu (statnich, evropskych, ruznych obskurnich sdruzeni) pokud se tam deje (nebo i nedeje) neco nekaleho. Takze se samozrejme dotycne firmy snazi tomu zabranit. Coz ale jak jiste kazdy rozumny clovek pochopi bez ruzne chytrych / hloupych robotu jde dost tezko. Pan Chaun mel stesti, ze je medialne znama osobnost a "snazil se". Kdyby to byl No Name, tak se na nej vykaslou. Pokud si mysli ze jednani Googlu bylo protipravni, muze se soudit. A to upozornuji, ze me Google take obcas dost se.. Facebook ani Twitter nepouzivam, ztrata casu. Pan Chaun si navic muze rici, ze je na tom lepe, nez byvaly US prezident Donald Trump. Tomu snad Twiter ani ucet neobnovil ;-D.

0 0
možnosti
DN

D96a63v91i42d 76N57e88r45g73l

19. 5. 2021 17:10

Ne se vším, co tvoří souzním, ale v tomto s ním stoprocentně souhlasím. YouTube jde do kytek, již mnoha, mnoha lidem smazali bez varování "doživotně" kanály za údajnou hatespeech či šíření dezinformací a to stačí, že pouze nevulgárně komentovali. Naštěstí alternativ je dost. Třeba Duškova Kampa již začala dávat svá videa na Vimeo poté, co jí dvě smazali.

3 0
možnosti
PH

Podle mě je ten jeho kanál plný hovadin, ale i ty mají holt právo na život. Kdybychom si řekli, že toho není žádná škoda, tak dáme klacek do ruky principu, který jednou může klidně semlít i něco nám blízké. Jinak v pohledu na dnešní situaci s cenzurou apod. je pan Chaun naprosto racionální a je dobře, že o tom mluví. Čím víc lidí si to uvědomí, tím líp.

9 0
možnosti
MV

Pana Chauna si vážím za rok 1989, vážím si ho jako režiséra. Poslouchat jeho názory více než 5 minut je však pro mě čistý masochismus. Takže jeho kanál mi osobně vůbec nechybí. Ale naprosto NESOUHLASÍM s tím, aby mu jakákoli cenzura (navíc "robot") zakazovala své názory prezentovat. Klasický citát - nesouhlasím s Vaším názorem, ale budu podporovat to, abyste jej mohl říkat.

6 1
možnosti
JS

Z východu nám svobodu zařízli příjezdem tanků, ale západ jde na to chytřeji, ten používá salámovou metodu a kdybyste před 20 lety usnuli a nyní se probudili, tak byste docela koukali co vše už se nesmí a dokonce je trestné a nebylo.

14 0
možnosti
  • Nejčtenější

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zvláštní režim? Monitorovací vůz s kamerami projel místy, kde neměl co dělat

3. května 2024  14:16

Řidiči kamerového auta v Jihlavě kontrolují, jestli ostatní šoféři dodržují pravidla nově...

Obyvatelé Jihlavy jsou v šoku, daň z nemovitosti vzrostla na trojnásobek

7. května 2024  12:04

Zatímco před rokem pracující důchodkyně za panelový byt 3+1 v osobním vlastnictví v Jihlavě platila...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Návštěvník z Polska. Na Žďársku pobíhá rys s obojkem, z lidí strach příliš nemá

3. května 2024  15:41

Skutečně nestandardní chování má rys, kterého opakovaně viděli v uplynulých dvou týdnech na...

Na dvě seniorky spadla zeď zámeckého parku v Pacově, jednu vážně zranila

9. května 2024  14:29

Ke zranění dvou seniorek došlo ve středu o státním svátku v Pacově na Pelhřimovsku. Na dvě ženy...

Policie obvinila řidiče, který na Třebíčsku srazil ženu s vnučkami. Hrozí mu 6 let

9. května 2024  10:18

Policisté obvinili řidiče, který před týdnem způsobil tragickou nehodu v Čáslavicích na Třebíčsku,...

Gymnazisté se Sázavskými Hrady uspěli i v soutěži pořádané ministerstvem

9. května 2024  9:06

Studenti žďárského gymnázia uspěli se svým návrhem na využití parku na sídlišti Libušín nejen u...

Bývalá Hitlerova škola stojí v Jihlavě už 80 let. Nyní ji využívá policie

8. května 2024

Premium Na jaře uplynulo 80 let od slavnostního otevření jediné školy Adolfa Hitlera na území Čech a Moravy...

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...