Diskuze

Stavebním firmám chybí řemeslníci. Bez Ukrajinců nemůžeme fungovat, tvrdí

Stavební firmy na Vysočině dlouhodobě řeší nedostatek řemeslníků. Chybí jim hlavně instalatéři, elektrikáři a zedníci. Školáci, kteří dostudují učňovský obor, v profesi zpravidla nepokračují. Firmy proto najímají stále častěji zahraniční pracovníky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RL

Jsem elektrikář už 38 let na živnost a musím říct že líp opravdu bylo. Pro stavební firmy nedělám protože neplatí v termínu a hledají různé kličky a závady aby vám snížili odměnu a jim zůstalo více v kapse. A ty stresy z termínů už ne. Dělám po lidech a ti jsou vděční a poděkují a jsou rádi že jim vyjdu vstříc. A těch 60-80 tis.vůbec nevidělám to bych asi nespal nebo bral 1000 na hodinu. Jsem rád když mám 40 a z toho 10 jde na soc. zdrav.fú. ale jinak si nestezuji mě to vyhovuje a jsem svým pánem . Nemusím poslouchat nafoukany stavbyvedoucí a prosit je o zaplacení faktury.

0 0
možnosti
Foto

V Kanadě bere nejvíc doktor, pak polda a hned za ním je instalatér. A u nás příliv ukrajincu úplně zničil reálnou odměnu, stejně jako poláci v Anglii. Jasně, že mají brát tolik. Tak jim přidejte a oni se objeví.. Ukrajině si mzdu doveze na Ukrajinu a vynasobi se mu kursem 4x.. Tož dejte 4x víc Čechovi a je to.

1 0
možnosti
HN

No, známý na Vysočině dělal instalatéra/elektrikáře, pominu-li práci venku za jakéhokoliv počasí, protože to k tomu tak nějak patří, tak měl za měsíc běžně napracováno 300+ hodin, domů chodil jen spát, ale nejhorší byly ty nervy okolo "spolupráce" na stavbách. Byl svátek, když bylo něco připraveno, jak bylo dohodnuto, což kolikrát znamenalo vzít lopatu a jít si vykopat, co potřeboval nebo totálně nesmyslně či neproveditelně vymyšlené řešení, což taky musel řešit a požadovat opravy a to zase narušovalo další akce. A tak pořád dokola. Navíc tradičně ofiko výplata na papíře byla poloviční, než dostával, což pro budoucí důchod vyloženě chcete.

Nedivím se, že se tam nikdo nežene.

1 0
možnosti
VP

A to takhle fungoval jako zaměstnanec? Proboha proč?

2 0
možnosti
Foto

No snad už jsou Eritrejci na cestě a svým vzděláním a pracovitostí zachrání naší ekonomiku...

2 0
možnosti
RK

Tak jsem hledal na netu těch 60.000 - 80.000 pro instalatéra, ale nikde jsem to nenašel.. To je možná důvod, proč se tam nikdo nehrne. Nikdo o tom neví. PKS holding u inzerátů mzdu nepíše, Dušek a Tesař žádnou job inzerci nemají.. Pozemní stavby Jihlava nabízejí mzdu od 21.000 Kč

0 0
možnosti
TT

On si ty peníze může vydělat - ale jako živnostník, ne zaměstnanec stavební firmy.

3 0
možnosti
KN

Je to jen o penězích, když platí málo za tvrdou práci, tak to nikdo dělat nebude... ať to nesvádí na ně a začne vedení stavebních firem u sebe

4 0
možnosti
JS

J28a63n 43S47k38o33č21í41k

26. 9. 2023 7:57

Tihlencti internetoví zaměstnavatelé... Ve stavebnictví chybí přibližně 200 - 300 tisíc lidí. Když zvedneš už tak nesmyslně vysoké a neúnosné platy, tak se těch 200 - 300 tisíc lidí vezme kde? Vzniknou ze dne na den?

0 2
možnosti
PK

V návaznosti na tento stav se spustila dotace "Oprav dům po babičce".

0 0
možnosti
Foto

🎓🗑️Všichni potencionální řemeslníci (jsou jich tisíce) studují na desítkách VŠ "regionální rozvoj" a podobné podvodné disciplíny, které v normálně fungující společnosti zvládne každý kdo dvakrát po sobě na základce nepropadl během k tomu určených hodinách v druhém pololetí deváté třídy.

7 0
možnosti
PK

A proto "Ukrajinci domů" jak hlásají naši flastenci.

1 2
možnosti
VP

Řemeslníci z Václaváku to vezmou za ně. Prý mají malo peněz.

12 0
možnosti