(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Petros Karadjias, AP

Holčička na řetízkovém kolotoči narazila do domu, letěl pro ni vrtulník

  • 100
Do zdi domu narazila devítiletá holčička, která se na pouti v Herálci na Havlíčkobrodsku točila na řetízkovém kolotoči. Se zraněním ji do nemocnice přepravil záchranářský vrtulník. Případem se zabývá policie.

Nehoda se stala v sobotu odpoledne. Dívka utrpěla celou řadu pohmožděnin a odřenin. Vážněji zraněná však nakonec nebyla. Záchranářský vrtulník ji přesto kvůli prvotním obavám o její stav přepravil do dětské úrazové nemocnice v Brně.

„Událost prověřujeme. Vzhledem k věku dítěte a skutečnosti, že je případ teprve v počáteční fázi vyšetřování, ho ale nemůžeme dále komentovat,“ uvedl policejní mluvčí David Linhart.

Vyšetřovatele zajímá zejména to, jak daleko atrakce stála od domu či zda měla závadu. Není totiž jisté, jak dívka do zdi domu mohla narazit.

Že by s kolotočem nebylo něco v pořádku nebo byl postaven příliš blízko stavení, jeho provozovatel Milan Hoffinger odmítl.

„Byli na místě znalci, kteří vše prohlédli a podle mého názoru neshledali žádný problém. V tu dobu jsem na místě nebyl, a vůbec nechápu, jak se to mohlo stát,“ řekl Havlíčkobrodskému deníku, který na případ upozornil.

Ihned po nehodě ukončila atrakce v Herálci provoz, následovaly ji i další kolotoče. Po zdokumentování případu vyšetřovatelem se pouť během týdne přesunula na druhý konec Havlíčkobrodska do Libice nad Doubravou. Tam je kolotoč opět připraven ke spuštění.