V Pacově se zřítila část zdi zámeckého parku. Padající kameny zasáhly dvě...

V Pacově se zřítila část zdi zámeckého parku. Padající kameny zasáhly dvě seniorky sedící pod zdí na lavičce a vážně je zranily. | foto: Policie ČR

Na dvě seniorky spadla zeď zámeckého parku v Pacově, jednu vážně zranila

  • 2
Ke zranění dvou seniorek došlo ve středu o státním svátku v Pacově na Pelhřimovsku. Na dvě ženy sedící na lavičce se zřítila část zdi zámeckého parku. Jednu z nich padající kameny poranily vážně. Proč ke zřícení zdi došlo, vyšetřují policisté.

Zeď se v zámeckém parku zhroutila ve středu po druhé hodině odpoledne. „Část zdi spadla na lavičku, kde v tu dobu seděly dvě osmdesátileté seniorky,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Obě ženy utrpěly zranění. „Jedno zranění bylo těžší, jednalo se o poranění v oblasti hlavy a pánve. Paní jsme letecky transportovali do nemocnice v Českých Budějovicích,“ prozradil mluvčí zdravotnické záchranné služby na Vysočině Petr Janáček.

Druhá z žen tak vážně zraněná nebyla. Přesto ji sanita musela odvézt do nemocnice v Pelhřimově.

Sesuv hřbitovní zdi zavalil auta, jsou na odpis. Kdo škodu zaplatí, není jasné

Proč se zeď zřítila, zatím není jasné. Vyšetřováním se zabývají policisté. „Zahájili jsme úkony pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ konstatovala Lébrová.

Celý zámecký park a s ním tudíž i zámecká zeď jsou v majetku Města Pacova. Jeho starosta Tomáš Kocour však k události více podrobností zatím nesdělil.

„Mohu pouze potvrdit to, že k nešťastné události došlo. Příčiny pádu zdi jsou v šetření, proto nejsem schopen poskytnout bližší informace,“ řekl Kocour s tím, že se jedná o ohradní zeď, která je nemovitou kulturní památkou.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz