Při couvání dostal smyk, s vozem skončil v řece. Vytahovat ho museli hasiči

  • 4
Aktuální sněžení komplikuje dopravu na Vysočině. Policisté od ranních hodin přijali hlášení o bezmála třech desítkách nehod. Jedna z nich si vyžádala zásah hasičů, když v Jihlavě řidič osobního vozu Ford po smyku na kluzké vozovce skončil v řece.

„Zřejmě při neopatrném couvání dostal smyk a spadl s vozidlem do řeky,“ uvedla policejní mluvší Dana Čírtková. „Dechová zkouška byla negativní, vozidlo se bude z řeky vyprošťovat.“

Podle informací MF DNES byla z místa nehody společně s řidičem převezena do nemocnice nezletilá osoba, která ve voze cestovala řádně upoutána v autosedačce.

 „V původní oznámení jsme informaci o tom, že by se někdo cítil zraněný, neměli. Poté, když se nehoda začala šetřit, jsme zjistili, že řidič ve vozidle převážel nezletilého spolucestujícího. A protože si stěžoval na bolest hlavy, preventivně s ním bylo převezeno i dítě,“ upřesnila Čírtková. „Nešlo o viditelné zranění, ale o prevenci.“

Od ranních hodin policie na lince 158 přijímala oznámení od řidičů, kteří upozorňují na špatně sjízdné vozovky. „Všechny poznatky předáváme správci komunikace,“ uvedla Čírtková.

Potíže se sjízdností většinou mají kamiony, které nemohou vyjet na kopec nebo mají obavu při jízdě v klesání kvůli kluzké vozovce. „ u obce Urbanov na Jihlavsku – silnici blokuje kamion a v místě nemůže projet linkový autobus s cestujícími.

Další problémy byly hlášené na silnici I/34 mezi Humpolcem a Skálou, v úsecích mezi Lukavcem a Vyklanticemi, Světlou nad Sázavou a Kunemilí, Batelovem a Novou Vsí a Čejovem a Pelhřimovem. Komplikovaný byl také příjezd na dálnici D1 ve směru od Smrčné.