Tragická nehoda u Golčova Jeníkova na Vysočině. Dodávka vjela do protisměru a srazila se s nákladním autem. Dva lidé zemřeli, sedm zraněných. (27. srpna 2020) | foto: Policie Vysočina

Mikrobus s cizinci vjel do protisměru. Dva lidé zemřeli, sedm zraněných

  • 124
Dva mrtvé a sedm zraněných si vyžádala nehoda mikrobusu a nákladního auta na Vysočině. Ve velké dodávce cestovalo osm cizinců, v nákladním autě jel pouze osmačtyřicetiletý řidič. Nehoda se stala patnáct minut po jedné hodině ranní u Golčova Jeníkova na Havlíčkobrodsku.

Podle prvotních zjištění policistů řidič plně obsazeného mikrobusu - velké dodávky určené k pohodlnému cestování na delší trasy, na kterou ovšem stačí řidičské oprávnění pro osobní auta - z dosud nezjištěných příčin vyjel do protisměru, kde se čelně srazil s nákladním autem. 

„Dvaatřicetiletý řidič a jeho sedmačtyřicetiletý spolujezdec v dodávce zemřeli, šest dalších lidí, kteří v dodávce také cestovali, utrpěli lehká zranění,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Všichni lidé cestující v mikrobusu byli cizinci. 

Osmačtyřicetiletý řidič nákladního auta, který jel směrem na Havlíčkův Brod, byl rovněž lehce zraněn.

Tragická nehoda u Golčova Jeníkova na Vysočině. Dodávka vjela do protisměru a...

„Na místě jsme ošetřili sedm lehce zraněných osob, které jsme přepravili do nemocnic v Havlíčkově Brodě, Jihlavě a Praze. Jednalo se o povrchová zranění a pohmožděniny,“ sdělil iDNES.cz mluvčí záchranářů Petr Janáček.

Auta se čelně střetla na silnici I/38 na silničním obchvatu Golčova Jeníkova v okrese Havlíčkův Brod na Vysočině. Silnice byla na místě nehody do dopoledne uzavřená, pracovaly zde odtahové služby a odstraňovaly následky nehody. Objízdná trasa vedla přes město Golčův Jeníkov.

U dopravní nehody zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. K vyšetřování příčiny nehody a ohledání místa přijela i Havlíčkobrodská kriminální policie.

Dechová zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče nákladního auta byla negativní.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz