Při nehodách na Vysočině zemřeli čtyři lidé, včetně chodce na D1

  • 15
Na dálnici D1 zemřel časně ráno chodec. Srazilo ho auto na 150,5 kilometru ve směru na Prahu. Kvůli vyšetřování nehody byla dálnice uzavřená v obou směrech. Ráno se další tragická nehoda stala u Humpolce. Během středy při nehodách v kraji zemřeli ještě další dva lidé.

První nehoda se stala krátce před jednou hodinou v noci v úseku mezi Velkým Meziříčím a Lhotkou. Chodec zřejmě chtěl dálnici přejít.

„V levém jízdním pruhu ve směru na Prahu došlo ke střetu osobního vozidla a chodce. Po střetu bylo tělo chodce odraženo do protisměrného jízdního pásu,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel. Po dobu ohledání místa nehody a šetření jejích okolností byl na dálnici zcela zastaven provoz v obou směrech. „V současné době už je místo nehody zcela průjezdné,“ dodala Čírtková.

Jak se chodec doprostřed dálnice dostal, vyšetřují žďárští kriminalisté. K žádnému dalšímu zranění při nehodě nedošlo. Dechová zkouška u řidiče osobního vozu byla negativní.

Řidič s osobním vozem narazil do náklaďáku. Střet nepřežil

Další člověk zemřel při nehodě, která se ve čtvrt na osm stala mezi Koberovicemi a Humpolcem na 83. kilometru. Střetlo se zde osobní a nákladní auto.

„Řidič osobního vozidla narazil do nákladního vozidla, které jelo před ním. Ve voze cestoval sám,“ přiblížila Čírtková s tím, že nikdo jiný se při nehodě nezranil.

Okolnosti nehody na místě vyšetřovali policisté. Dálnice ve směru na Brno musela být na necelé dvě hodiny uzavřena. Provoz byl obnoven před devátou hodinou.

Po poledni se v kraji staly další dvě tragické nehody

Tragické bylo i odpoledne. Krátce po dvanácté hodině dostali policisté oznámení o nehodě, která se stala u Víru na Žďársku. Zemřel tam spolujezdec v osobním voze, řidič se zranil.

„Řidič oktávie vyjel do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucí Škodou Fabia. Poté Octavia narazila pravým bokem do stromu,“ přiblížila Dana Čírtková.

I ve čtvrté nehodě figurovala Škoda Octavia. Její řidič nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou u Větrného Jeníkova a zaplatil za to životem. „Narazil čelně do stromu,“ konstatovala policejní mluvčí. 

Auto srazilo chodce nedaleko Jabloňova na kilometru 150,5 (červená značka). Další tragická nehoda se stala na 83. kilometru před Humpolcem (modrá značka). Další lidé umírali při nehodách u Víru (zelená) a Větrného Jeníkova (černá).

Auto srazilo chodce nedaleko Jabloňova na kilometru 150,5 (červená značka). Další tragická nehoda se stala na 83. kilometru před Humpolcem (modrá značka). Další lidé umírali při nehodách u Víru (zelená) a Větrného Jeníkova (černá).

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz