Diskuze

Z Třebíče má zmizet válečný Bailey Bridge, milovníci historie jsou proti

Nikdo přesně neví, jak dlouho už je přes řeku Jihlavu v Třebíči u koupaliště položen ocelový montovaný most, kterému se říká Bailey Bridge. Je pozoruhodný z technického i historického hlediska. Pochází totiž z poválečné humanitární pomoci organizace UNRRA. Radnice ho chce vyměnit, což se lidem nelíbí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

Podle zdi kolem řeky se opravdu nemusí zvedat o několik metrů.Stačí cca 2 metry, aby byl spodek konstrukce výše jak jsou ty zdi kolem řeky. Pak už se stejně rozleje voda do okolí. Takže až tak veliký problém by to nebyl.

https://mapy.cz/s/mosuhegadu

3 0
možnosti
JB

J65a65n 18B11u92c88h35a38r

2. 5. 2021 13:25

Holt asi už mají dodavatele na nový most...

4 0
možnosti
JT

J39i29ř79í 57T28e28p85r

2. 5. 2021 13:09

V Pardubicích byl taky. Za totáče jsme se jako kluci jezdili dívat na ten magický nápis "Made in England" na konstrukci.

4 0
možnosti
PK

Jeho část je tam dodnes. Je z ní lávka pod Vinicí.

0 0
možnosti
FH

Nevim co je teda za problem ten most o par metru zvednout? Ze je to technicky nemozne se mi zda jako pouha vymluva aby si nekdo napakoval kapsu za novy most.

6 1
možnosti
RC

Asi tu situaci tam neznate.

0 0
možnosti
OU
Foto

To jste stejně "švihnutej" jako můj kamarád, ten je miluje. Před pár týdny mě informoval, že kdosi kdesi koupil instruktážní model. Je to asi v pěti bednách, přesné měřítko se nám nepodařilo zjistit. Tyhle mosty mají pomníky po celé Anglii, a sám "Monty" se nechal slyšet, že bez nich by sotva udržel tempo postupu. V

0 0
možnosti
PK

Sanitku uveze, v Pardubicích je pro ně přes bejlák vedena objízdná trasa kvůli opravě jiného mostu. Nedávno zanikl jeden vedoucí přes Labe ve Valech, o kvalitě konstrukce svědčí fakt, že si ji správa silnic nechala na provizoria.

3 0
možnosti
PD

Dalsi je v Kuneticich, tam je ale naopak problemovy, protoze je tam velký provoz na hrad, navíc je hned za zatackou a není poradne vidět auta s prednosti

0 0
možnosti
JP

ten stejný byl donedávna i v Tišnově za nádražím, jezdilo přes něj všechno

3 0
možnosti